L'Ajuntament de Terrassa fitxa l'enginyer Joan Gaya

El comissionat recent incorporat serà l'encarregat de conduir i coordinar el procés de la concessió del servei d’abastament d’aigua i la definició del futur model de gestió

La Torre
07 d'octubre del 2015
Actualitzat el 08 d'octubre a les 7:12h

Joan Gaya és gerent del Consorci per a la gestió d'Aigües de Catalunya Foto: La Xarxa


Aquest mes d’octubre s’ha incorporat a l’Ajuntament de Terrassa el nou comissionat de l’aigua, Joan Gaya, contractat pel Consistori per a reforçar l’equip que desenvolupa els treballs per a la liquidació de la concessió del servei d’abastament d’aigua i la definició del futur model de gestió.

Recordem que el 31 de desembre de 2016 finalitza la concessió del servei a l’empresa Mina Pública d’Aigües de Terrassa, SA. Arran aquest fet, la ciutat haurà de decidir el model de servei que se seguirà a partir de 2017. La contractació d’un comissionat és un dels passos del full de ruta per a tot aquest procés.

Joan Gaya és un enginyer industrial que ha dedicat la seva carrera professional al sector de l’aigua de des de diferents àmbits, com ara l’universitari, el sanitari i el de l’Administració. Ha estat regidor a l’Ajuntament de Girona, assessor de la Federació de Municipis de Catalunya, membre del Consell d’administració de l’Agència Catalana de l’Aigua, i consultor i gerent del Consorci per a la gestió d’Aigües de Catalunya, una entitat pública local que agrupa diversos ajuntaments implicats directament en el cicle integral de l’aigua a través de les seves empreses municipals. A més, és autor del llibre “Barcelona i l’aigua”, i ha publicat multitud d’articles sobre la matèria.

Entre altres tasques i funcions, Joan Gaya s’ocuparà de:
-Inventariar els béns afectes a la concessió que han de revertir a l’Ajuntament i supervisar i certificar el seu lliurament en bon estat d’ús quan aquesta finalitzi.
-Estudiar i analitzar tota la documentació existent que ja s’ha anat elaborant, estudis tècnics, econòmics i jurídics, i la que es vagi produint.
-Coordinar i dinamitzar la Comissió de l’aigua, o l’instrument de participació que es constitueixi amb l’objectiu de facilitar el procés de d'informació i debat ciutadà.
-Coordinar el procés d'informació i debat ciutadà sobre aquest tema
-Assessorar l’alcalde i l’equip de govern en aquesta matèria durant tot el procès

Procés participatiu 

L’Ajuntament de Terrassa vol adoptar "totes les mesures necessàries per què el procés es digui a terme amb totes les garanties d’èxit, i comptant amb la ciutadania". En aquest sentit, properament afirmen que es constituirà una Comissió de l’aigua amb la participació d’entitats i ciutadania. L’equip de Govern ja treballa en una primera proposta de Comissió, que haurà de tenir el màxim consens dels grups municipals, i que s’elevarà a l’aprovació del Ple municipal. Igualment, s’està treballant per a posar en marxa els mecanismes d'informació i debat adequats, així com un procés de participació obert a tota la ciutadania de Terrassa.