Festa i Tast del 1er Concurs de Ratafia de Terrassa

La jornada es farà el diumenge 11 d'octubre als Bellots

La Torre
10 d'octubre del 2015
Actualitzat a les 11:55h
Aquest diumenge, 11 d'octubre, la Colla dels Federins -Associació Trabucaires de Terrassa-; Ateneu Terrassenc; Cesc Castellet, del Cafe Teatre, i Àngel Portet, de Ratafia de Raiers, organitzen la Festa i Tast del 1er Concurs de Ratafia de Terrassa, a l'espai dels Bellots. Es comptarà amb la presència de la mestre herbolària Anna Mª Príncep.

En diuen la beguda catalana per excel·lència, per bé que és tradició, sobretot, en uns territoris molt concrets de les comarques gironines, del Pirineu de Lleida i part d'Osona. Ara la ratafia està vivint un moment d'expansió. En l'última dècada, els productors han doblat el nombre d'ampolles que treuen al mercat, i certifiquen com se n'ha estès el consum i s'ha posar de moda entre la gent jove.

Hi ha tres marques importants de Ratafia: Raiers, a la Pobla de Segur, Bosch, a Osona i Russet, a Olot. Però cada vegada surten més petits productors perquè la beguda dels avis s'ha convertit ara en la beguda de moda entre els joves.

Coneguts noms de la gastronomia catalana com Josep Roca, del Celler de Can Roca, lloen les virtuts d'aquest licor que tradicionalment feien servir els avis per curar el mal de panxa.