Un egarenc protagonitza l'anunci del Festival de Cinema Fantàstic de Sitges

La Torre
07 d'octubre del 2015
Actualitzat a les 12:23h
990_1444057653capture-20151005-170643
990_1444057653capture-20151005-170643
El Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya, que se celebra del 9 al 18 d’octubre a Sitges, presenta enguany una completa i plural mostra de les diferents propostes i tendències del cinema de gènere d’arreu del planeta. Sitges 2015 reuneix un mosaic format per firmes reconegudes i de llarga trajectòria en el gènere amb talents emergents. 

El Festival –que aquesta edició suma una nova sala i amplia el nombre de pantalles– esdevé també enguany un focus de confluència de la indústria cinematogràfica catalana i d’oportunitats per a les propostes de produccions plantejades per joves realitzadors.

La programació de Sitges 2015 recull el terror més genuí d’arreu del món, representat per les darreres produccions nord-americanes i l’emergent fantàstic de països que es consoliden com a veritables potències del gènere; presenta propostes estimulants i transgressores; mostra les darreres tendències asiàtiques del fantàstic i la nova sèrie B nord-americana, a més de la completa collita catalana del gènere. El caràcter multidisciplinar del Festival es completa amb un ampli ventall de seccions que recullen una acurada selecció de documentals i les millors sèries de televisió del moment.

Amb motiu del seu 20è aniversari, Sitges 2015 ret homenatge a la pel·lícula Seven, protagonista del cartell d'aquesta 48a. edició, el psicothriller de David Fincher que va crear escola combinant magistralment el gènere policíac amb el terror i que va confirmar el talent del seu director. Amb aquest motiu, el Festival ha editat el llibre Seven. Los pecados de David Fincher, amb l’aportació de diversos autors i que aborda la influència que ha exercit aquest film en el terror i el thriller dels darrers anys. 

Així mateix, també s'ha donat a conèixer l'spot que anuncia tot allò que es podrà veure enguany i que també ret homenatge al film protagonitzat per Brad Pitt i Morgan Freeman. En aquest anunci publicitari s'hi entreveu una cara ben coneguda per als egarencs. Es tracta de l'actor Roger Batalla, que juntament amb Ben Temple, Marián Aguilera, Gisela Arnau i Patrick Taggart han estat els escollits per protagonitzar aquesta petita obra cinematogràfica.


D'altra banda, per tercer any consecutiu, Sitges acollirà l’ESCAC Week, un programa d’activitats i projeccions on participen centenars d’alumnes de l’escola dins el marc del Festival. Aquests experiència com acreditats de Sitges els permet viure des de dins aquesta cita artística i de la indústria, entendre la cinematografia internacional de gènere fantàstic i participar en la xarxa professional del país.