Cecot aposta per canviar el model educatiu per reduir l'atur juvenil

La patronal vallesana proposarà al govern una reforma per vincular formació i treball

La Torre
06 d'octubre del 2015
El mes de setembre és un mes on l'atur sol incrementar per la finalització dels contractes de temporada de sectors com l'hostaleria, la restauració i els relacionats amb la temporada de turisme d'estiu. La patronal vallesana Cecot, tot i l’increment de l’atur de setembre, valora positivament el descens de l'atur en termes interanuals i destaca especialment la creació d'ocupació en la indústria, ja que la considera un dels sectors que aporta estabilitat i que consolida llocs de treball directes i indirectes als territoris.
 
"A banda d’incidir als Governs que defineixin polítiques d’ocupació efectives, de la mà dels agents socials i econòmics", afirma David Garrofé, secretari general de la patronal Cecot, "creiem important proposar un canvi de model educatiu que incideixi sobre l'atur juvenil".
 
La patronal proposarà en breu una reforma del model educatiu, àmbit que considera la clau de volta per la recuperació econòmica a mig termini, basat en la integració plena d’aquest amb el món econòmic i l’empresarial. "És necessari vincular estretament i de forma interdependent la formació i el treball. Necessitem un canvi de model que redueixi la taxa d’atur, especialment el juvenil, per consolidar la tendència de creació d’ocupació", conclou Garrofé.