Els fusters de Terrassa podran excedir el temps de la zona blava

L'Ajuntament de Terrassa i el Gremi de la Fusta endeguen una prova pilot per la qual el col·lectiu gaudirà d'accés gratuït a la deixalleria i de facilitats per restar en una plaça rotatòria quan estiguin treballant en domicilis particulars

La Torre
05 d'octubre del 2015
Actualitzat el 06 d'octubre a les 7:29h
El Gremi la Fusta i l’Ajuntament de Terrassa han signat un conveni de col·laboració a través del qual s’inicia una prova pilot que donarà suport al col·lectiu de professionals de la fusta per a que puguin desenvolupar la seva feina a la ciutat en les millors condicions possibles.
 
El conveni inclou dos acords, un relatiu a la zona blava i un altre a les deixalleries municipals. El primer permetrà que els fusters es despreocupin de la penalització de la zona blava per excedir el temps màxim d’estacionament quan estiguin treballant a domicilis particulars. El segon comportarà que els fusters agremiats puguin accedir lliurement a la deixalleria en cas de retirada de mobiliari vell del client. Amb aquestes dues mesures els professionals estalviaran temps, tindran més flexibilitat a l’hora de moure’s per la ciutat i, a més, es reduirà el volum de residus a la via pública.

Els professionals de la fusta que han de desenvolupar la seva feina en domicilis particulars sovint porten turismes de càrrega o furgonetes de baix volum que han d’aparcar a la zona blava, ja que les zones de càrrega i descàrrega tenen una durada màxima de 30 minuts, insuficient per a la realització de la seva activitat. En moltes ocasions la instal·lació i/o reparació a efectuar té més durada que el temps màxim previst a la zona blava, això provoca sancions. 

Carnet acreditatiu

Per tal d’evitar-les, l’Ajuntament de Terrassa permetrà als fusters que participin en aquesta prova pilot, la possibilitat de treure dos o tres tiquets de zona blava de manera que el temps acumulat pugui superar l’estada màxima establerta en les ordenances municipals sense originar una sanció. Per utilitzar aquesta possibilitat caldrà posar en lloc visible del vehicle, al mateix temps que els tickets, un carnet acreditatiu de la seva adhesió que els hi serà facilitat per l’Ajuntament, on constarà la matrícula del vehicle i l’empresa titular. Aquesta gestió es pot realitzar a través de l’oficina del Gremi, a través d’internet www.terrassa.cat/oae , o bé directament a l’Oficina d’Atenció a l’Empresa (OAE) al Passeig del Vapor Gran, Passadís B, 1a planta.
 
D’altra banda, aquests professionals a més de fer un servei als seus clients, efectuaran també el servei de retirada i de transport d’aquells mobles vells que d’altra forma recauria en el servei municipal de recollida de residus. Per tant, amb l’objectiu de facilitar-los al màxim l’accés a la deixalleria municipal de Can Barba (Ctra. Nacional, 150, km. 14,8), a través del web de l’OAE o de l’oficina del Gremi, se’ls facilitarà uns formularis que hauran d’omplir els seus clients autoritzant-los a recollir els residus de casa seva i portar-los a la deixalleria.
 
El Gremi de la fusta és una organització empresarial d’àmbit comarcal, vinculada a la patronal Cecot, que agrupa empreses del sector de la fusta bàsicament de l’àrea del Vallès. Actualment l’entitat la formen prop de cent empreses del sector.