Gran diada castellera per celebrar els 35 anys dels Castellers de Terrassa

7d7 dels Castellers de Terrassa a la plaça Nova
7d7 dels Castellers de Terrassa a la plaça Nova | Foto: Ramon Navarro
La Torre
05 d'octubre del 2015
Actualitzat a les 17:11h

7d7 dels Castellers de Terrassa a la plaça Nova Foto: Ramon Navarro


Aquest diumenge dia 4, la plaça Nova de Terrassa va acollir els actes centrals dels Castellers de Terrassa amb motiu dels seus 35 anys. La jornada va iniciar-se amb l'actuació castellera amb la participació dels Castellers de Badalona, Castellers de Caldes de Montbui i Pallagos del Conflent.

La colla egarenca va realitzar la segona millor actuació de la present temporada igualant la que va realitzar per Festa Major. En primera ronda van descarregar el 7de7, castell que tot i l'estrena d'un terç, una quart i un dosos, es va mostrar ferm en tot moment; en la segona, van apostar per un consolidat 5 de 7, castell que va perillar en algun moment just abans de la segona aleta, la canalla però va saber resoldre la situació per a descarregar-lo; en la tercera el 3 de 7 aixecat per sota, castell que tocava descarregar amb seguretat ja que les anteriors temptatives a Matadepera i Diada Avi Emili havien generat alguns dubtes entre els Castellers. En la ronda de pilars van realitzar dos pilars de cinc, un d'ells desmuntat i l'altre descarregat; i posteriorment dos pilars de quatre.

Un bon nombre de Pallagos del Conflent es van desplaçar fins a Terrassa, demostrant la bona feina que aquesta colla està realitzant pels castells en particular, i la cultura catalana en general, a la zona del Conflent, a la Catalunya Nord. Els Pallagos, per cortesia primers en l'ordre d'actuació, van realitzar castells que denoten la seva bona progressió: el 3 de 6, el 4 de 6, el 3 de 6 amb agulla, dos pilars de quatre i pilar de cinc. Els blauturquesa van col·laborar amb la pinya d'aquest pilar, atès que tot just era el tercer que la colla de la Catalunya Nord descarregava.

Els Castellers de Caldes de Montbui es van quedar a les portes de realitzar tres castells de set a Terrassa, en aquest ordre van realitzar: el 3 de 7, 3 de 7 amb agulla carregat, dos intents desmuntats de 4 de 7 i pilar de cinc.

Els Castellers de Badalona van sortir contents per haver pogut descarregar amb seguretat tots els castells que van plantejar per aquesta diada, que van ser: 4 de 7, 3 de 7, 5 de 6, pilar de cinc i dos pilars de quatre.

C. Terrassa    7de7, 5de7, 3de7s, Pde5, Pde5(id), Pde4, Pde4    
C. Caldes Montbui    3de7, 3de7a(c), 4de7(id), 4de7(id), Pde5    
C. Badalona    4de7, 3de7, 5de6, Pde5, Pde4, Pde4    
P. Conflent    3de6, 4de6, 3de6a, Pde4, Pde5, Pde4

A la tarda, es va reprendre les activitats, entre les quals hi va haver un concert del grup d'havaneres Pirates de la Mar Turquesa, format per membres de la colla castellera, i l'actuació del monologuista egarenc Toni Garcia i de Xaranga Blauturquesa, composada per alumnes del Conservatori Municipal de Música de Terrassa, amenitzarà la fi de festa. 

Cal remarcar que el dia anterior, dissabte, Castellers de Terrassa va actuar a la diada del 2n aniversari dels Castellers de Viladecans. La colla egarenca està poc avesada a realitzar actuacions castelleres els dissabtes per la tarda, fet que comporta que per motius diversos (laborals, familiars...) costi més de bellugar i activar tots els efectius disponibles. Aquest fet va quedar palès a l’actuació que es va completar realitzant en aquest ordre, el pilar de quatre, el 3 de 7, el 4 de 7, el 2 de 6 i pilar de cinc.