La CUP satisfeta per l'increment de vots a Terrassa pel 27-S

L'agrupació municipal exposa la posició a nivell nacional de la formació respecte a la figura del futur president i recalca que es "improbable" que es presentin a les eleccions generals de desembre

La Torre
02 d'octubre del 2015

Marc Medina i Ander Zurimendi, de la CUP Terrassa Foto: CUP


Aquest divendres, els portaveus de la CUP Marc Medina i Ander Zurimendi han valorat els resultats electorals obtinguts el passat 27-S, sobretot en clau nacional. Davant la complexitat de la setmana negociadora que s'ha viscut, els representants de la CUP egarenca han cregut convenient fer diversos aclariments.

En primer lloc, però han volgut destacar la seva satisfacció per el creixement de vot respecte a les eleccions de 2012, quant l'agrupació va recollir 2.100 vots (en aquests comicis han estat de 8.400 aproximadament). També han ressaltat que s'ha incrementat els vots rebuts el mateix maig de 2015 quan ja van fer un salt arribat als 4.800.

Dit això, els portaveus de la CUP han volgut manifestar el seu malestar per la "indisimulada pressió perquè incomplim les nostres promeses de campanya i investim Mas" i han volgut fer arribar la seva solidaritat i suport "a la comissió negociadora de la formació nacional que està liderant el diàleg. Medina i Zurimendi han recordat que "no es pot reduir el debat en la figura d'Artur Mas" i que "aquesta figura no ha de ser l'escull per impedir posar-se d'acord amb Junts pel Sí". Com la formació ha mencionat a nivell nacional, "el més adeqüat i raonable és arribar a una persona de consens que estigui enmig dels extrems", d'aquesta manera "facilitaríem una presidència si és plural i camina a la independència".

No osbtant, també han posat sobre la taula les seves exigències que passen per "mesures polítiques de ruptura amb l'Estat espanyol que impedeixin noves dilacions en el camí cap a la independència; un pla de xoc per fer front a la greu situació d'emergència social que viu el nostre país; i l'inici d'un procés constituent de caire popular".

De cara a les eleccions generals del mes de desembre la CUP ha dit que "és improbable que ens presentem, tot el que es podria fer al Congrés per part dels diputats ja s'ha fet i no ha anat bé". Els dos representants de la formació a nivell egarenc han remarcat que aquest dissabte es reuneix el Consell Polític de la CUP, l'òrgan de decisió on es reuneixen representants de cada assemblea comarcal.