La Diputació s'adhereix a la Xarxa de Municipis Acollidors

La Torre
01 d'octubre del 2015
Actualitzat a les 16:00h
La Diputació donarà suport als ajuntaments que acullin refugiats
La Diputació donarà suport als ajuntaments que acullin refugiats | Foto: Diba

La Diputació donarà suport als ajuntaments que acullin refugiats Foto: Diba


La Diputació de Barcelona ha celebrat aquest dijous la primera sessió plenària del mandat en la qual aprovat col·laborar i donar suport als ajuntaments en l'acollida de refugiats i participar en la Xarxa de Municipis Acollidors, a més d'instar el Govern espanyol a demanar més recursos a la UE i augmentar el nombre de places d'asil. En una moció conjunta de tots els grups excepte del PP, que s'ha abstingut, la Diputació ha aprovat instar el Govern central a actualitzar la dotació pressupostària del Pla de Protecció Internacional a Catalunya i a territorialitzar els serveis d'atenció.

Es compromet a donar suport als municipis acollidors i a cooperar amb els països on es concentren les persones que requereixen refugi, i a facilitar l'elaboració o actualització dels plans municipals d'acollida dels ajuntaments de la província. CiU, ERC, Entesa, PSC, C's i la CUP han defensat la necessitat de treballar per garantir l'acollida dels refugiats, cosa que ha compartit el PP, que ha assenyalat que s'ha abstingut perquè l'assumpte requereix una resposta de la UE, i perquè és el Govern espanyol qui ha de "liderar la coordinació" entre administracions i municipis.

En una moció presentada per la CUP atenent peticions de la plataforma Stop Mare Mortum, ha aprovat amb els vots a favor de la CUP i d'Entesa i l'abstenció de CiU, ERC, PSC, PP i C's instar el Govern espanyol a treballar per ampliar el concepte de refugiat també als que es veuen obligats a desplaçar-se per condicions econòmiques.

Sobre el nomenament de Núria Parlon (PSC) com a vicepresidenta cinquena de la Diputació, Conesa ha assenyalat que és tradició de la corporació que el cap de l'oposició ocupi una vicepresidència institucional, en aquest cas la cinquena, ja que les quatre primeres han recaigut en CiU i ERC, que tenen un pacte de govern.

En un ple en el qual ha estat present l'expresident de la corporació provincial i exalcalde de Martorell, Salvador Esteve, han aprovat per unanimitat una moció socialista a la qual s'han adherit la resta de partits en suport als treballadors de l'Inovyn-Solvay, a Martorell, i que insta el Govern i el Govern espanyol a crear una taula de diàleg.