Terrassa, pionera en formació laboral per a persones nouvingudes

La Torre
01 d'octubre del 2015
Lliurament dels diplomes als assistents als cursos formatius
Lliurament dels diplomes als assistents als cursos formatius | Foto: A.T.

Lliurament dels diplomes als assistents als cursos formatius Foto: A.T.


La regidora de Ciutadania i Qualitat Democràtica, Meritxell Lluís, ha lliurat els diplomes del curs de “Coneixement de l’entorn” adreçat a persones majors de 16 anys empadronades a Terrassa en els darrers dos anys. L’acte ha tingut lloc al Saló de Sessions.

Com a novetat, en aquest acte s’han lliurat també els primers 19 diplomes del mòdul de coneixements laborals que ha començat a impartir l’Ajuntament de Terrassa en compliment del decret de la Generalitat que desplega la Llei d’acollida de les persones immigrades. Terrassa és una de les primeres ciutats de Catalunya a començar a impartir aquestes formacions.

El decret d’acollida especifica que les persones nouvingudes han de rebre formació en tres àmbits: coneixement de la llengua, coneixement de la societat catalana i coneixements laboral. Terrassa ja impartia formació en els dos primers àmbits.

Els nous cursos de formació sobre el món laboral tenen 15 hores de durada i a partir d’ara s’impartiran mensualment. Els seus continguts inclouran nocions sobre  conceptes bàsics de la normativa sociolaboral, normes laborals (drets i deures), funcionament del mercat laboral i informació sindical (representació legal, afiliació i negociació col·lectiva). Terrassa no només ha estat un dels primers municipis a impartir aquest mòdul sinó que ha participat en el grup de treball creat per la Generalitat per a dissenyar-lo i determinar els seus continguts pedagògics. A més, la Generalitat ha triat Terrassa com a ajuntament pilot pel desplegament de la Llei.