Sessions de formació per als nous àrbitres del Consell Esportiu

La Torre
30 de setembre del 2015
Una de les sessions formatives amb els tutors
Una de les sessions formatives amb els tutors | Foto: C.E.

Una de les sessions formatives amb els tutors Foto: C.E.


Fins al dissabte 3 d’octubre té lloc la formació de Tutors de Joc del Consell Esportiu amb la participació de 80 joves. Aquesta formació dotarà als assistents de les eines necessàries per a poder desenvolupar les funcions d’àrbitre des de la perspectiva del nou projecte basat en els valors del Consell Esportiu, En volem 5!

Aquests nous Tutors de Joc, al llarg de 4 sessions repartides en dos divendres i dos dissabtes rebran conceptes bàsics d’arbitratge, com reglamentació, actes, o normes però alhora també rebran una extensa formació en el nou projecte, ja que el seu paper serà vital per al seu desenvolupament dins de les pistes de joc com a agents implicats des de la visió esportiva, educativa i pedagògica. Per altra part rebran, ja de forma específica, sessions pràctiques dels esports escollits per part d’especialistes en les seves disciplines, voleibol, futbol, futbol sala, bàsquet o handbol per tal de poder afrontar situacions de joc reals i com poder resoldre-les des del punt de vista pràctic.

El Consell Esportiu pretén que el que fins ara era conegut com a àrbitre, esdevingui un agent educatiu amb plenes competències dins del terreny de joc que el permeti poder ser part essencial de la feina educativa que entrenadors i monitors realitzen amb els seus equips escolar. És per això que el Tutor o Tutora de joc ha de ser quelcom més que una figura que fa complir les normes si no que ha d'esdevenir aquella persona que orienta i ajuda a formar als esportistes en aspectes bàsics dels valors, com l’esportivitat. Sent així els Tutors de joc, també puntuaran als diferents agents que intervenen en el joc per tal de poder fer la classificació en valors que aquest any serà present en els Jocs Esportiu Escolars.

Els JEE, que ja comencen a rebre inscripcions tindran inici el 17 d’octubre, tornant a omplir d’esport la ciutat cada dissabte al matí.