Ponce provoca un sisme a Rellinars

La incorporació de la regidora exconvergent a l'equip de govern d'ERC altera les majories al plenari i provoca un malestar a l'oposició | Els nacionalistes presenten una moció per tal que el cas es traslladi el cas a Comissió de Seguiment del Pacte Antitransfuguisme i es prenguin "les mesures pertinents"

La Torre
29 de setembre del 2015
Actualitzat a les 15:21h
El motiu d'aquesta moció presentada pel grup convergent és que en l'ordre del dia del Ple s'inclou un punt que diu "donar compte de l'adscripció de la regidora Lluïsa Ponce Jerez a l'equip de govern", format per ERC. Ponce va aconseguir l'acta de regidora formant part de la llista de CiU. I el cert és que amb aquesta nova incorporació a l'executiu local es produeix un canvi d'equilibri de majories polítiques en el Consistori, ja que ara, el govern té majoria quan abans estava en minoria (4 regidors davant dels 3 de l'oposició), i per aquest motiu consideren que "constitueix un clar cas de transfuguisme".

En l'exposició de motius, els nacionalistes afirmen que "el transfuguisme polític suposa, des d'una perspectiva política i ètica, una deslleialtat tant cap a les forces polítiques que van dipositar la seva confiança en persones que, posteriorment, acrediten no ser mereixedores d'elles, com cap als /les votants, els quals emeten el seu vot a partir de la inclusió dels/les candidats/des en una llista política concreta. El rebuig cap al transfuguisme prestigia tots els actors polítics i al joc institucional, el qual guanya en transparència i credibilitat davant els/les rellinassencs/es".

CiU afegeix "creiem que els valors més importants que ha de mostrar un/a representant polític/a són la lleialtat i la transparència cap al seu Grup i els/les seus/ves votants. I els grups municipals han de vetllar per assegurar que la voluntat manifestada per la ciutadania en les urnes, que constitueix l'expressió essencial d'un règim democràtic, sigui respectada, existint un deure de lleialtat política connectat amb el respecte a la voluntat popular"

Els acords als quals volen arribar són:

Primer.- Condemnar públicament l'acció de transfuguisme que s'ha produït al nostre Ajuntament, com a mesura de pedagogia política davant la ciutadania rellinassenca i comprometre's a desincentivar el transfuguisme polític mitjançant l'adopció de mesures disuassòries de caràcter reglamentari i protocolari.

Segon.- Reiterar el compromís de tots els Grups Municipals amb el Pacte antitransfuguisme, Assumint els preceptes que conté l'Acord sobre un codi de conducta política en relació amb el transfuguisme en les corporacions locals.

Tercer.- Remetre a la Comissió de Seguiment del Pacte Antitransfuguisme un informe que reculli els aconteixements viscuts recentment respecte a canvis d'adscripció política i suport a un altre Grup Municipal, per tal que analitzi la situació de transfuguisme i prengui les mesures adients, que seran adoptades per aquest Consistori.
 

Moció per un Pacte Antitransfuguisme