Terrassa sí que és independentista

La força de Ciutadans s'haurà de tenir en compte

La Torre
28 de setembre del 2015
Actualitzat el 30 de setembre a la 13:17h
Terrassa és independentista. Les eleccions les ha guanyat Junts pel Sí, que es presentava amb un missatge inequívoc: fer avançar el procés. La força que obté més vots és sempre la que guanya, sigui quina sigui la diferència amb la segona. Després es podran fer tots els matisos que es vulgui, però això va a missa. I cal sumar, per corroborar que la ciutat és independentista, els bons resultats de la CUP.

Junts pel Sí, la llista de Convergència i ERC trufada de notables catalans ha obtingut 38.671 vots a Terrassa, uns 12.300 més que la segona força. En segon lloc ha quedat Ciutadans. I també s'ha d'afirmar que la formació d'Inés Arrimadas i Albert Rivera ha guanyat. D'una altra manera, però és una de les grans triomfadores del 27-S a la cocapital del Vallès Occidental. Del no res de fa uns anys s'ha convertit en una formació a tenir en compte, fonamental, a la que cal tenir present, ara i en el futur. La ciutadania ha parlat a les urnes i ho ha dit. Els seus 26.360 vots són una demostració de com ha quallat el missatge. Però el que s'ha de dir és que el seu avanç és més pel seu unionisme que per qualsevol altra proposta del programa. Ciutadans ha recollit el vot espanyolista de Terrassa, que evidentment hi és, i ha fet mal al PSC i, especialment al PP. És com si la població hagués decidit que per votar unionisme s'havia d'apostar pel nou, pel genuí, pel de nova fornada, atès que el vell, el del PP, no ha funcionat.

Terrassa és una ciutat diversa, i les urnes ho han demostrat, però de cap de les maneres una societat dividida. És una ciutat amb múltiples sensibilitats, i és bo, una ciutat on tothom pot pensar el que vulgui i discutir de qualsevol cosa, una ciutat on les diferents ideologies no són un obstacle per la convivència.