Una exposició virtual permet recordar amb tot detall la riuada de 1962

La Torre
25 de setembre del 2015
Actualitzat a les 15:07h
Captura d'una de les pantalles de l'exposició virtual
Captura d'una de les pantalles de l'exposició virtual
Gràcies al Museu de Terrassa es pot veure encara l'exposició virtualLa riuada del 1962 a Terrassa. L'abans i el després de la ciutat. Aquesta iniciativa va néixer amb la intenció de donar continuïtat a tots els materials recollits per una exposició temporal al Castell Cartoixa de Vallparadís afegint-hi alguna novetat.

En la versió virtual es mostra la mateixa museïtzació de l'espai que hi havia al Castell Cartoixa de Vallparadís, amb els plafons, ambients i objectius que s'han estat exhibint per donar a conèixer aquest fet tràgic de la nostra història. El desenvolupament d'aquest format d'exposició ha anat a càrrec del Museu de Terrassa, del Servei de Sistemes d'Informació Territorial i Població i del Servei de Comunicació de l'Ajuntament de Terrassa.

El visitant on-line pot fer un recorregut pels diferents ambients. En total, hi ha 15 espais que compten amb plafons explicatius amb fotografies, les peces del fons del Museu i els mapes. El darrer espai presenta diversos materials, com ara pel·lícules sobre les riuades, una gravació de l'acte inaugural, un dossier didàctic, el catàleg de l'exposició o audicions del locutor Joaquín Soler Serrano, entre d'altres.