Una exposició virtual permet recordar amb tot detall la riuada de 1962

per La Torre, 25 de setembre de 2015 a les 12:14 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 25 de setembre de 2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Gràcies al Museu de Terrassa es pot veure encara l'exposició virtual La riuada del 1962 a Terrassa. L'abans i el després de la ciutat. Aquesta iniciativa va néixer amb la intenció de donar continuïtat a tots els materials recollits per una exposició temporal al Castell Cartoixa de Vallparadís afegint-hi alguna novetat.

En la versió virtual es mostra la mateixa museïtzació de l'espai que hi havia al Castell Cartoixa de Vallparadís, amb els plafons, ambients i objectius que s'han estat exhibint per donar a conèixer aquest fet tràgic de la nostra història. El desenvolupament d'aquest format d'exposició ha anat a càrrec del Museu de Terrassa, del Servei de Sistemes d'Informació Territorial i Població i del Servei de Comunicació de l'Ajuntament de Terrassa.


El visitant on-line pot fer un recorregut pels diferents ambients. En total, hi ha 15 espais que compten amb plafons explicatius amb fotografies, les peces del fons del Museu i els mapes. El darrer espai presenta diversos materials, com ara pel·lícules sobre les riuades, una gravació de l'acte inaugural, un dossier didàctic, el catàleg de l'exposició o audicions del locutor Joaquín Soler Serrano, entre d'altres.
 

Captura d'una de les pantalles de l'exposició virtual 

 

Participació