Conferència a Mútua Terrassa sobre com prevenir la diabetis

L'acte tindrà lloc aquest dijous i abordarà consells, estudis, factors de risc sobre aquesta malaltia

La Torre
24 de setembre del 2015
Actualitzat a les 9:45h
Aquest dijous, 24 de setembre, tindrà lloc -a l'edifici Docent de MútuaTerrassa- la conferència La prevenció de la diabetis, a càrrec de la Dra. Teresa Mur, metge de família del CAP Rubí, la Dra. Mercè Villaró, metge de família del CAP Terrassa Sud i de Montse Roca, infermera del CAP Terrassa Sud. Com sempre, l’hora prevista per a la celebració de la conferència és les set del vespre.

D'entrada es tractaran les generalitats de la diabetis, és a dir, la prevalença a Espanya i al món així com la previsió de creixement d’aquesta prevalença. A continuació s’abordaran els factors de risc (mitjançant el qüestionari Findrisk d’avaluació del risc de patir diabetis) i també es farà una breu pinzellada introductòria relativa a si es tracta d’una malaltia que es pot prevenir.

En el transcurs de la conferència també es farà referència als estudis i a l'evidencia sobre aquesta possible prevenció, fent especial esment a l'estudi europeu (l'anomenat DEPLAN) en el que han participat alguns equips de MútuaTerrassa. Finalment, també s'abordarà la dieta mediterrània i l'exercici físic com a principals pilars per a intentar prevenir la diabetis

L'esmentada conferència és la tercera que se celebrarà en el marc de la catorzena edició del cicle de conferències “Dijous de Mútua”, inaugurat el mes passat de maig i concebut amb la idea de divulgar temes mèdics d’actualitat i d’informar d’una manera entenedora sobre tot allò que preocupa a la societat.