PSC i CiU inicien l'elaboració del Pla de Mandat 2015-2019

Per primera vegada es redactaran plans d'acció municipal anuals que marcaran l'estratègia i les prioritats d'actuació politiques

La Torre
23 de setembre del 2015
Actualitzat el 29 de setembre a les 8:45h
L’Ajuntament de Terrassa ha iniciat els treballs d'elaboració del Pla de Mandat 2015-2019, com a desenvolupament del Pacte de Govern entre els grups municipals del PSC i CiU, signat el passat 31 de juliol. El nou Pla de Mandat 2015-2019 marcarà l’estratègia i les prioritats d'actuació politiques, així com els compromisos que el Govern de la ciutat adquireix amb la ciutadania. El document concretarà les línies d’acció i els objectius prioritaris amb una visió política i estratègica pels propers quatre anys. 

El Pla de Mandat esdevindrà, d’una banda, el contracte del Govern municipal amb la ciutadania i, de l’altra, el "full de ruta" de l’acció municipal, tot desenvolupant les línies d’actuació plantejades al Pacte de Govern en els seguents àmbits: 

- Drets civils, cohesió social, dret a l’habitatge i qualitat de vida. 
- Creació de nous llocs de treball. 
- Ètica, transparència, proximitat i qualitat democràtica. 
- Cultura i Esport com a eixos de qualitat de vida i projecció de la ciutat. 
- Conservació de la ciutat i del nostre entorn. 
- Revisió del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal.
- Capitalitat, lideratge territorial i generació d’oportunitats. 
- Posicionament de la nostra ciutat en l’actual procés de reivindicació nacional. 

Com a principal novetat respecte d’anteriors edicions, cal destacar que el Pla de Mandat es concretarà a través de successius plans d’acció municipal amb caràcter anual. Aquests documents definiran l’estratègia operativa i de gestió, així com les actuacions concretes a desenvolupar per assolir els objectius estratègics fixats pel Pla de Mandat. 

Els plans d’acció municipals seran determinants per a establir les prioritats i l’assignació dels recursos, atès que la seva elaboració i aprovació serà paral·lela a la de l’aprovació del pressupost municipal. En aquest sentit, l’equip de govern ha començat també a treballar en el Pla d’acció municipal 2016, la redacció del qual anirà emparellada al desenvolupament del pressupost municipal i les ordenances fiscals per l’any vinent. 

Els plans d’acció s’estructuraran de manera que permetin fer el seguiment dels resultats assolits, avaluar el grau d’execució i determinar les oportunes propostes de millora i/o de revisió dels objectius plantejats al llarg del mandat, així com també facilitar, en un entorn de govern obert i transparència, el rendiment de comptes davant la ciutadania.