Dispositiu per facilitar el vot de les persones amb mobilitat reduïda

Voluntaris de Creu Roja de Terrassa faran acompanyaments durant la jornada electoral

La Torre
24 de setembre del 2015
L'Ajuntament de Terrassa i la delegació local de Creu Roja han coordinat una vegada més el servei d'acompanyament a les persones amb problemes de mobilitat per a les pròximes eleccions autonòmiques del 27 de setembre. L'objectiu és facilitar l’accés a l’exercici del vot als ciutadans i ciutadanes de Terrassa que tenen problemes de mobilitat i que no tinguin mitjans propis per desplaçar-se fins al col·legi electoral.

Els voluntaris i voluntàries de Creu Roja seran els encarregats d'acompanyar les persones que ho hagin sol·licitat al seu col·legi electoral i després de tornada al lloc d’origen. Amb aquesta consolidada activitat la Creu Roja pretén complir el seu mandat institucional d’estar cada cop més a prop de les persones.

L’Oficina Local de la Creu Roja posa a disposició de la ciutadania, de forma gratuïta, un dispositiu format per un vehicle adaptat, una ambulància i 8 persones voluntàries. El servei d’acompanyament funcionarà de 9 a 13 h i de 16 a 20 h. Per a sol·licitar el servei d’acompanyament cal posar-se en contacte amb l’Oficina Local de Creu Roja de Terrassa al telèfon 93 788 14 41 de 9 a 14 h i de 16 a 19 h, o per correu electrònic a leli.blanquez@creuroja.org.

El termini per a sol·licitar el servei d’acompanyament finalitzarà el dia 23 de setembre. Totes aquelles persones que sol·licitin aquest servei dins del termini establert rebran una trucada dos dies abans de la jornada electoral per tal d’acordar l’horari de recollida i la confirmació del col·legi electoral corresponent. La recollida per anar a votar es farà al llarg del matí i segons ordre de proximitat.

També existeix la possibilitat de demanar el servei d’acompanyament el mateix dia, però en aquest cas el servei queda subjecte als recursos disponibles i les persones que hagin reservat dins de termini tindran prioritat. Per a demanar l’acompanyament el mateix dia de les eleccions cal trucar al 647 77 99 59 o al 607 57 14 01. Per tal de poder dur a terme el servei d’acompanyament amb agilitat i eficiència, es recorda als usuaris que han de portar el DNI o passaport en vigor i la targeta censal.