Quatre mesos per netejar les plantes i matolls que sobresurten al carrer

A partir del febrer de 2016, l'Ajuntament de Vacarisses sancionarà aquelles persones que no hagin efectuat les tasques requerides

La Torre
24 de setembre del 2015
La conservació i el manteniment de la via pública són competència municipal. Des del govern afirmen que transitant pels carrers del poble i de les urbanitzacions, "és molt habitual trobar arbustos, heures i tot tipus de plantes i matolls que sobresurten de la línia de façana de tanques i murs de propietats privades". Aquest fet ha estat objecte de reiterades queixes per part de molts veïns perquè afecta el trànsit de vianants per les voreres i, en algunes ocasions, l’estètica del carrer.
 
Per tot plegat, des de la Regidoria de Serveis Municipals es demana que, en un període de 4 mesos, es retallin i s’arranin a línia de façana totes les branques d’arbres, arbustos, heures i altres espècies vegetals que sobresurten del llindar de murs i tanques cap a la via pública. L’alçada mínima requerida és de 2 metres respecte al nivell del terra, per tal de garantir el trànsit a peu per les voreres.
 
Passat el 31 de gener de 2016, l’Ajuntament de Vacarisses iniciarà una inspecció d’ofici per tots els carrers del municipi i obrirà expedient sancionador a aquelles persones que no hagin realitzat les tasques sol·licitades.

Servei de recollida de poda a domicili
Per facilitar al màxim la vostra col·laboració, aprofitem per recordar que l’Ajuntament de Vacarisses disposa d’un servei gratuït de recollida de poda i restes vegetals a domicili, entre els mesos d’octubre i març. El servei es pot sol·licitar trucant al telèfon 902 464 465.
 
Condicions que el regulen:
Cal dipositar les restes a la via pública, a peu de la casa o la finca, de manera que no obstaculitzin el pas de vehicles o vianants.
Les restes han d’estar lligades en feixos o bé tancades en sacs o bosses; en cas contrari, el servei no les recollirà.
El volum màxim per recollida és d’1 m i la freqüència, d’una recollida al mes o de dues recollides en un període màxim de dos mesos.
La resta de l’any, podeu utilitzar el servei normalitzat de deixalleria.