Preocupació a Castellbisbal per l'allau d'actes vandàlics

L'Ajuntament denuncia els danys ocasionats en diversos equipaments i espais públics del municipi | La crema de la senyera col·locada a la Torre Fossada va fer saltar totes les alarmes

La Torre
22 de setembre del 2015
Actualitzat el 25 de setembre a les 8:04h
Pintada apareguda recentment a la façana del cementiri municipal
Pintada apareguda recentment a la façana del cementiri municipal | Foto: A.C.

Darrerament han aparegut pintades vandàliques amb diferents símbols i missatges a centres educatius de Castellbisbal i altres espais públics, com ara el cementiri municipal. 

Per aquest motiu, des de l'Ajuntament han emès un comunicat en què "reprovem qualsevol acte incívic i vandàlic que malmeti el patrimoni de tots" alhora que expressen la seva "preocupació per la creixent aparició de pintades i atacs vandàlics al municipi".

Malgrat que, des del Consistori, afirmen que "ens comprometem a reparar els danys causats per aquests atacs vandàlics, volem recordar que el cost de la reparació d’aquests desperfectes, produïts de forma intencional, és elevada i que comporta, necessàriament, la reducció dels diners que es podrien destinar a altres millores de la via pública".

Finalment, des de l'Ajuntament de Castellbisbal volen fer una crida al respecte pels diferents sentiments i opinions.

Un dels actes que més alarma ha causat ha estat la crema de la senyera que s'havia penjat a la Torre Fossada amb motiu de la Diada Nacional de Catalunya. Els fets van passar el dia 12 de setembre quan unes persones desconegudes van cremar la senyera que s’havia penjat a la Torre Fossada uns dies abans, coincidint amb la commemoració de la Diada Nacional de Catalunya, l’11 de Setembre. L'acció va provocar danys que hauran de ser reparats i que tindran un cost que anirà a càrrec del contribuent. 

Però el Consistori alerta que les conseqüències haguessin pogut ser molt més greus ja que si les flames haguessin arribat als pins que hi ha a prop de la Torre, haguessin pogut provocar un incendi forestal en una zona, on, hi ha dos nuclis habitats: la Colònia del Carme, molt propera a la Torre Fossada, i la urbanització de Costablanca.