Primer esborrany dels pressupostos i ordenances fiscals a Terrassa pel 2016

El govern pretén que que puguin estar aprovats definitivament abans de finalitzar l'any, per tal que entrin en vigor el dia 1 de gener de 2016 | Els documents estaran subjectes a un procés participatiu, encara per determinar

La Torre
22 de setembre del 2015
Actualitzat a la 13:49h
L'Ajuntament de Terrassa ha iniciat els treballs d'elaboració del pressupost municipal i les ordenances fiscals de 2016, així com el disseny d'un procés participatiu obert a la ciutadania al voltant dels comptes municipals per l'any vinent. El Consistori ha fet públic aquest dilluns un document que representa el primer plantejament del marc pressupostari i de les ordenances fiscals per l'any vinent, després que l'equip de govern va lliurar aquest document als membres de la Comissió Informativa de Serveis Generals i Govern Obert el passat dijous.

El document es pot consultar a la Seu Electrònica de l'Ajuntament de Terrassa. L'equip de govern treballa amb l'objectiu de tramitar conjuntament l'expedient d'Ordenances Fiscals i el Pressupost Municipal i que puguin estar aprovats definitivament abans de finalitzar l'any, per tal que entrin en vigor el dia 1 de gener de 2016. Durant tot aquest procés de treball, s'aniran publicant els diferents documents elaborats en el portal de la Seu Electrònica.

A més, properament s'obrirà un procés de participació ciutadana, sobre el que s'està treballant i que s'acabarà de concretar a partir de les reunions que ha de mantenir l'equip de govern amb els grups municipals, i que haurà d'encaixar amb el calendari de tramitació previst. Una vegada definit, l'Ajuntament en farà difusió per tal que totes les persones que hi estiguin interessades puguin formar part d'aquest procés participatiu.

Les xifres del document de plantejament inicial del pressupost i ordenances 2016 tenen, òbviament, caràcter estimatiu, i poden anar variant en base a les propostes que s'hi puguin anar incorporant en les reunions de treball que es mantindran amb la totalitat de grups municipals. Els continguts del document són els següents:

1. Definició del marc pressupostari: el pressupost aprovat inicialment per al 2015, actualment vigent, és el punt de partida pel pressupost 2016, tenint en compte les afectacions previstes (impactes en positiu i en negatiu), les limitacions normatives i l'evolució del marc pressupostari a futur.
2. Ordenances Fiscals: en aquest apartat s'exposa el marge de recorregut en els tipus impositius, la comparativa dels tipus impositius amb ciutats semblants a Terrassa, el sistema de bonificacions, l'impacte segons l'evolució impositiva, les actuacions en relació amb els impostos, i algunes propostes d'actuació amb les taxes, els preus públics i les bonificacions.
3. Definició de les prioritats polítiques: aquí es plantegen els objectius i els àmbits d'actuació prioritaris del pacte de govern.
4. Encaix pressupostari: aquest apartat defineix els marges d'actuació, tant en ingressos com en despesa, i el seu encaix pressupostari, tenint en compte el fet de poder disposar dels recursos suficients per garantir l'equilibri pressupostari, mantenir la solvència municipal i generar un marge de recursos no assignats que es pugui destinar a polítiques prioritàries.