Quan a l'Antic Poble de Sant Pere de Terrassa també es cremaven falles

La falla era davantejada per una espectacular traca de punta a punta del carrer Major

J.Verdaguer/J.M.Oller
18 de març del 2016
Actualitzat el 25 de març a les 21:23h
Una de les falles de Sant Pere
Una de les falles de Sant Pere | Miquel Verdaguer

Una tradició del barri de l’Antic Poble de Sant Pere era la Crema de la Falla, el vespre del dissabte de seva Festa Major. En un principi, els anys quaranta i cinquanta del segle XX, aquest acte era organitzat pel Joves d'Acció Catòlica del Casal de Sant Pere per la vigília de Sant Pere.

La falla era davantejada per una espectacular traca de punta a punta del carrer Major de Sant Pere. El tema era el parer desagradable del veïnat en una imatge o símbol com element crític. Eelements com el pont de Sant Pere, el pas a nivell, els burots eren els més satiritzats.

La primera falla es va cremar l’any 1943 i l’última d’aquesta primera fase el 1960. No és fins a 1980, amb la recuperació de les festes i com a element crític, el pas a nivell, que se'n tornà a bastir una falla que va arrelar de nou en festes posteriors fins a 1990 que es va celebrar l’última.

A finals dels anys 80 i bona part dels 90 als barris de Les Arenes, La Grípia i Can Montllor, en la seva Festa Major, un dels actes singulars era la crema d'una falla.