Persones reconegudes signen a favor de la independència

El document "Units per una Catalunya lliure i sobirana" subratlla que "no ens queda altre camí per millorar el benestar de tots els ciutadans que l'assoliment de la independència del nostre país"

La Torre
21 de setembre del 2015
Actualitzat el 23 de setembre a les 18:06h
Aquest dimecres, a les set de la tarda, l'ANC Terrassa farà públic al raval de Montserrat el manifest Units per una Catalunya lliure i sobirana. Es tracta d'un document signat per persones reconegudes de la ciutat que van lluitar, en l'època de la dictadura i la transició, per portar el país a la democràcia. Els sotasignats han estat compromesos des de diverses formacions polítiques, durant anys, en  associacions i institucions, treballant per "aconseguir un país democràtic, per millorar les condicions de vida dels ciutadans i per aconseguir una societat més justa i solidària".

En el manifest, subratllen que "la feina, però, no està acabada. Avui tenim una democràcia, que, enlloc d’avançar cada dia en un país més lliure, fa passos enrere, pren les llibertats aconseguides i vulnera els drets de les persones. Animem les noves generacions a agafar el relleu" i per això "hem de continuar treballant per aconseguir recuperar la justícia social i aconseguir, de nou, el ventall de llibertats tan retallades per aquest últim govern del Partit Popular".

Des de les diferents opcions polítiques que representen, volen fer palès a tota la ciutadania que, a partir de la Sentència del Tribunal Constitucional del juny de 2010, "no ens queda altre camí per millorar el benestar de tots els ciutadans que l’assoliment de la Independència del nostre país, esdevenint un país sobirà per poder legislar amb l’objectiu de transformar la nostra societat fent camí cap a la justícia social i el bé comú per a totes les persones".

Consideren que "ara tenim l’oportunitat històrica, amb les eleccions al Parlament del dia 27 de setembre, d’unes eleccions plebiscitàries que ens han de portar al ple alliberament nacional del nostre país de manera que sigui sobirà  perquè tothom pugui viure amb dignitat amb les necessitats cobertes, educacionals, culturals, sanitàries, d’habitatge...". Amb aquest acte unitari, demanen a tota la ciutadania "participar activament en aquestes eleccions votant els partits que defensen la sobirania de Catalunya".

Des de l'ANC s'ha demanat perdó per haver comès l'errada d'enviar als mitjans de comunicació una llista amb els noms i dir que eren definitius quan es tractava només d'una proposta a treballar.

Algunes de les persones a les que s'ha demanat o se'ls demanarà la signatura són:

Agustí Daura 
Ferran Pont 
Paco Gordillo 
Albert Martí 
Manel Marquez 
Antonio Cazorla 
Mercè Galí
Pere Puntí
Celia Ros
Toni Poch
Joan Rofes
Pepe Ruiz
Jordi Laboria
Albert Martí
Domenech Jofresa