Dinarès i Segura expliquen els beneficis del programa Mindfulness

Segons les egarenques, l'augment de l'atenció i la consciència plena comporten una "major estabilitat personal"

La Torre
18 de setembre del 2015
Aquest dimecres, la Biblioteca Central de Terrassa va acollir la conferència Motivació i Mindfulness: viure la plena consciència, a càrrec d'Eugènia Dinarès, motivadora, risoterapeuta i fundadora del projecte en xarxa 180 graus i Gemma Segura, consultora, coach i formadora de programes Mindfulness.

La conferència, estructurada en dues parts, va iniciar amb l'explicació sobre què és la Motivació i com la nostra actitud n'és un factor clau. "Ser una persona motiva depèn d'un mateix, és un element intrínsec a la nostra existència", van dir les ponents.
 
Dinarès, encarregada d'aquesta primera part, va oferir un seguit de consells així com les actituds que afavoreixen la motivació i l'optimisme, entre els quals la pràctica del Mindfulness. Per parlar d'aquesta pràctica, Segura en va explicar la història i els orígens. Es tracta d'una pràctica mil·lenària del budisme, el zen o el ioga hatha. Mestres com el Dalai Lama, en Sukuki o el monjo budista Thich Nhat Hanh, amb qui l'egarenca s'ha format en la disciplina, practiquen aquestes tècniques i exercicis des de fa molts anys.
 
Segons Segura, "viure en estats Mindf i Heart significa tenir la capacitat d'estar present moment a moment en cada experiència de la vida diària". És una capacitat natural que es pot entrenar, ja sigui com a disciplina de meditació formal o través de pràctiques informals, explica, i "és un entrenament de les emocions i la ment en una forma diferent de prestar atenció i prendre consciència".

Extraescolar a l'Escola Pia
 
Els estudis en un context familiars, de negoci, en entorns esportius i en entorns educatius han demostrat, segons va comentar Segura, que l'augment de l'atenció i la consciència plena comporten una "major estabilitat personal" i, per això, una millora de les habilitats de comunicació, de la gestió de conflictes, de la reducció de l'estrès, la millora del clima de treball en equip, la productivitat, la creativitat, la connexió amb un mateix i els altres, l'escolta, la generositat o l'amabilitat.
 
Algunes de les empreses més innovadores del món, com Google, eBay, Apple, Yahoo, Deutsche Bank, organismes com la NASA, o gran corporacions com General Mills, Stabucks o AOL estan aplicant, des de fa algun temps, el Mindfulness.
 
Arran de l'interès despertat, ja hi han escoles que comencen el programa Mindfulness, aquest any s'inicia una extraescolar per a pares i mares a l'Escola Pia de Terrassa.