Mor Rafel Duran Benet

El pintor deixa un llegat extens de paisatges, les marines i les natures mortes | Actualment residia a l'Empordà, a on va poder conèixer personalment Pablo Picasso o Salvador Dalí

Lluïsa Tarrida
17 de setembre del 2015
Actualitzat a les 15:21h
Pintures de Rafel Duran
Pintures de Rafel Duran

El pintor Rafael Duran Benet va morir aquest dimecres a Barcelona als 83 anys, segons ha informat un portaveu de la família. Nascut a Terrassa el 2 de desembre de 1931 en el si d'una família dedicada a la indústria tèxtil, Rafael Duran va ser deixeble de Manolo Hugué i del seu oncle, Rafael Benet. La seva obra té un fort impacte cromàtic i influències mediterrànies. 

Benet va presentar la seva primera exposició el 1958 a la Sala Vayreda a Barcelona. En les seves obres conjuga els valors pictòrics amb un cert decorativisme d'aire mediterrani, que dóna com a resultat una forma d'una gran bellesa plàstica. Els seus temes preferits són els paisatges, les marines i les natures mortes. 

Durant va arribar a tracta amb Salvador Dalí, va jugar als escacs amb Marcel Duchamp i va coincidir i conversar amb Pablo Picasso. Va obtenir diversos premis per les seves obres, entre els quals destaca el Premi Henri Forman de la Société Nationale des Beaux Arts de París, l'any 1980. 

Al llarg de la seva vida ha residit a París, Banyuls i Cotlliure, on es va instal·lar als anys 50 i hi vivia fins avui. I pertanyia al grup de la Sala Parés de Barcelona.
 

Obres de Rafel Duran


L'alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, ha expressat el seu condol per la mort del pintor terrassenc Rafael Duran Benet. Ballart ha lamentat "la pèrdua d'un artista amb un estil molt particular, molt viu i molt mediterrani, que malauradament no era gaire conegut a la ciutat perquè fa molts anys que no hi feia vida, però que forma part d'una nissaga terrassenca que ha donat artistes de primera línia des de fa més d'un segle".