Rabell: «Sense cohesió social no hi pot haver un procés d'autodeterminació»

Lluís Rabell ha visitat Terrassa per parlar de les mesures en matèria d'habitatge que proposa la candidatura Catalunya Sí que es Pot, entre les quals destaca canvis legislatius a favor de la dació en pagament o reactivar la inversió en els barris per alhora generar llocs de treball

Lluïsa Tarrida
16 de setembre del 2015
Actualitzat el 21 de setembre a les 21:36h
Lluís Rabell acompanyat per Emiliano Martínez i Mari Luz García
Lluís Rabell acompanyat per Emiliano Martínez i Mari Luz García | Foto: Cristóbal Castro

Lluís Rabell acompanyat per Emiliano Martínez i Mari Luz García Foto: Cristóbal Castro


El candidat a la presidència per Catalunya Sí que es Pot, Lluís Rabell, ha estat aquest dimecres a Terrassa per presentar les propostes de la candidatura sobre habitatge. Rabell ha iniciat el seu parlament recordant que Terrassa ha estat una ciutat "amb tradició de moviment obrer i de lluita pels drets socials referent a tot Catalunya".

"Sense cohesió social no hi pot haver un procés sostingut d'autodeterminació i un horitzó més ampli de llibertats democràtiques per Catalunya, nosaltres considerem que això és indestriable" ha afirmat el líder de CSQP per acte seguit lligar el tema de l'habitatge amb "la justícia social i en la cohesió d'aquest país, per això, hem vingut a una de la ciutats pioneres contra la lluita dels desnonaments".
 

García, Rabell i Martínez, a la plaça Ricard Camí Foto: Foto: Cristóbal Castro

Sobre les execucions hipotecàries, Rabell ha volgut ressaltar que "Catalunya es líder a l'Estat espanyol en desnonaments, i pensem que hem d'arribar a una situació en què aquest país sigui lliure de desnonaments" i ha afegit "hem de passar del lideratge de la vergonya a la llibertat en el sentit de protecció social". Per fer-ho, reclama "mesures enèrgiques i en les quals tenir l'aixopluc de la Generalitat pot jugar un paper determinant per anar molt més lluny" i manifesta que "cal una protecció de la ciutadania contra els desnonaments, no ha de ser possible un desnonament sinó hi ha una alternativa digne per a les famílies".

Entre les mesures que el seu partit posa sobre la taula hi ha "mobilitzar i arribar a disposar d'un parc d'habitatge de lloguer social", a més de "mesures de canvi legislatiu, com la dació en pagament o la llei de segona oportunitat, les quals han de permetre que donem resposta una situació dramàtica de les famílies més vulnerables". Rabell també aposta per "disposar d'un major fons d'ajuda social i mobilitzar els recursos socials per fer-hi front; així com cal reactivar la inversió en els barris perquè la rehabilitació d'habitatges no és només una manera de respondre a la crisi habitacional sinó també ha d'estar lligat a la reactivació de l'economia i generació de llocs de treball".
 

Rabell s'ha passejat per la Rambla en una visita llampec a Terrassa Foto: Cristóbal Castro


L'encaix entre Catalunya i Espanya

"Defensem que hi hagi una consulta legal i acordada en qualsevol cas" ha defensat Rabell interpel·lat sobre les declaracions del Cercle d'Economia en què afirmen que si hi ha una victòria de forces independentistes es faci una consulta "legal i acordada". "Més enllà dels resultats, és evident des de fa anys, amb les successives manifestacions i amb la crisi derivada de la retallada de l'Estatut, ja fa anys que tenim plantejat un greu problema polític d'encaix entre Catalunya i Espanya", ha manifestat el líder de Catalunya Sí que es Pot, que considera que "cal donar-li una sortida democràtica, i la millor forma és l'expressió de la ciutadania en la seva plenitud, és a dir, fer un referèndum amb garanties, pactat i reconegut per l'Estat, i amb una participació massiva de la ciutadania". Per Rabell, doncs, "aquesta és la sortida que ja, sense tardança hauria d'haver estat posada en marxa. No ha estat possible per l'oposició del govern espanyol però sigui quin sigui el resultat del 27-S aquesta necessitat és indefugible".
 

Rabell ha estat a Terrassa per parlar de les mesures en matèria d'habitatge Foto: Cristóbal Castro