La CUP vol garantir l'empadronament a les persones refugiades a Terrassa

L'agrupació municipal també demana que s'augmentin el nombre de places d'asil –"actualment irrisòria"-, i que s'incrementi el període d'acollida de les persones sol·licitants

La Torre
15 de setembre del 2015
Actualitzat a les 16:42h
La regidora Maria Sirvent i la coordinadora del grup municipal Sara Moya han manifestat el seu suport a les iniciatives de solidaritat que s'han mostrat durant la darrera setmana per part de les diferents entitats associacions i grups polítics pel que fa a l’acollida de persones refugiades.

Tanmateix, també han volgut expressar que aquestes mesures són "insuficients", i per tant, insten al govern actual que inclogui tot un seguit de propostes que l'agrupació municipal ha redactat.

En primer lloc, demanen que es pressioni al Govern espanyol i a la Generalitat de Catalunya per a què s’actualitzi i augmenti la dotació pressupostària i de recursos per atendre aquest col·lectiu, adequant-la a la situació actual. També volen que s'augmentin el nombre de places d'asil –"actualment irrisòria"-, i que s'incrementi el període d'acollida de les persones sol·licitants d'asil de 6 mesos a un mínim de 24 mesos, "tenint en consideració que aquest període pugui ser perllongat tant com sigui necessari en funció de les condicions polítiques i econòmiques als països d’origen, i analitzant cada cas de forma individualitzada".

En segon lloc, pretnen que es faciliti l’empadronament de totes les persones que declarin viure al municipi i conseqüentment se'n garanteixi l’accés als serveis bàsics. En tercer lloc, que es treballi en la sensibilització de la població del municipi sobre la realitat de les persones refugiades i la dinamització de la xarxa local solidària.

I, en quart lloc, que totes aquestes mesures especificades es facin extensibles a totes les persones migrades per raons socioeconòmiques i no únicament a les persones refugiades fruit d’aquest conflicte.

En cas que l’Ajuntament doni suport a aquestes propostes, la CUP afirma que es posarà en plena disposició per a dur-les a terme.