Iceta: «El govern de Junts pel Sí serà de «confrontació» i no de «concentració»

El candidat del PSC afirma que tot és "una gran mentida" que pot acabar "amb la frustració de la gent" | Retreu a Ciutadans que donés el govern de la Comunitat de Madrid al PP i no al PSOE

Miquel Iceta jugava a casa, a Terrassa
Miquel Iceta jugava a casa, a Terrassa | Cristóbal Castro
Joan Manel Oller
14 de setembre del 2015
Actualitzat el 15 de setembre a les 11:07h
El candidat socialista a la presidència de la Generalitat, Miquel Iceta, s'ha sumat, des de Terrassa, al discurs de la por que difonen els partits unionistes com PP i C's, i fins i tot Unió. Davant la possibilitat que després de les eleccions del 27-S les forces independentistes siguin majoritàries al Parlament, el líder del PSC ha considerat que el govern de concentració que dibuixa Junts pel Sí en serà, en realitat, "un de confrontació, que divideix els catalans, ens separa de la resta d'Espanya i ens treu de la Unió Europea. És un govern de disgregació, no de concentració". I, també, ha remarcat, la proposta del nou govern seria "quedar fora de la llei". Pel candidat, tot és "una gran mentida", que pot acabar "amb la frustració de la gent".

"Diuen que no sortirem de la Unió Europea perquè no podran prescindir de nosaltres. La UE no està per trencadisses. Són 28 països, i han d'estar tots d'acord per a què n'entri un de nou, i negociar-ho". Iceta ha reblat que "no es pot jugar i enganyar la gent".

El número 1 del PSC ha estat en un míting a Terrassa, a La Maurina. Jugava a casa. La Maurina és un dels barris socialistes per excel·lència de la cocapital del Vallès Occidental. Davant d'unes 500 persones, i acompanyat per la presidenta del Govern de les Illes Balears, Francina Armengol, el portaveu del grup socialista a l'Assemblea de Madrid i ex ministre, Ángel Gabilondo, i Jordi Ballart, l'alcalde d'una de les grans ciutats del país que encara romanen en mans del PSC. Terrassa sempre ha estat socialista, des de les primeres eleccions municipals de la democràcia. El míting ha estat pausat, tranquil, sense estridències, i on Iceta ha fet un discurs en català trufat de castellà.
 

Míting de PSC a Terrassa Foto: Cristóbal Castro


En campanya toca repartir estopa, i ho ha fet contra Artur Mas, contra Convergència, contra Raül Romeva i contra Ciutadans. Sobre C's, el partit de Rivera, ha dit que "ho saben tot", però s'ha demanat per quina raó van donar suport al PP "per facilitar el govern de la Comunitat de Madrid a Cristina Cifuentes, i no a Ángel Gabilondo".

De Mas i el seu mandat ha afirmat que ha fet una "gestió nefasta, retallades, no s'ha avançat en l'autogovern, estem més endeutats que mai... Ha fet el miracle dels peixos i els pans, però a l'inrevés". Artur Mas "ha estat l'únic president de la Generalitat que no ha millorat el sistema de finançament. A Romeva l'ha qualificat de "xicot" i ha lamentat que no hagi anat "a cap debat" de candidats.
 

Totes les notícies del PSC de les eleccions del 27-S

Totes les notícies de les eleccions al Parlament 2015 27-S

Enquestòmetre: tots els sondejos de les eleccions del 27-S

Gràfic interactiu: totes les llistes del 27-S per demarcacions

Totes les fotos de la campanya de les eleccions del 27-S