La selecció de waterpolo, cinquena al Campionat del Món Júnior

Comptava amb els jugadors del Club Natació Terrassa Álvaro Granados, Agustí Pericas i Xavi Serra

La Torre
14 de setembre del 2015
Actualitzat a les 14:10h
La selecció espanyola de waterpolo, amb els jugadors del Club Natació Terrassa Álvaro Granados, Agustí Pericas i Xavi Serra entre els convocats, va obtenir la cinquena plaça en el Campionat del Món Júnior que va celebrar-se a Almaty (Kazakhstan) del 4 al 12 de setembre. El combinat estatal va refer-se a la perfecció de la derrota en quarts de final contra la potent Sèrbia i va tancar el Mundial amb dos triomfs de nivell. En primera instància, l’equip de Quim Colet va vèncer Croàcia per 12 gols a 7 (2-1, 2-2, 4-3 i 4-1) a base de velocitat i eficàcia anotadora.

Espanya va exhibir un gran waterpolo per derrotar una selecció que figura habitualment en les posicions de privilegi tant en categoria absoluta com júnior. Va encadenar un 2 a 0 inicial, avantatge que va reduir-se fins al 4 a 3 amb què es va arribar al descans. A la represa, el combinat balcànic va col·lapsar-se en atac. Nou minuts de sequera van permetre Espanya obrir una escletxa de quatre gols (8-4), que els croats van estrènyer al final del tercer període (8-6). En el darrer parcial, no obstant, el combinat estatal va sentenciar amb un parcial de 4 a 1. Els tres jugadors del Natació van contribuir a la victòria amb un gol cadascú.

El rival en el partit pel cinquè i sisè lloc va ser un altre combinat balcànic, Montenegro, al qual Espanya va derrotar per 14 gols a 9 (2-2, 4-1, 3-4 i 5-2), amb la mateixa solvència que a Croàcia. L’equip de Quim Colet va mostrar-se novament solidari en defensa i encertat en atac, faceta en què va brillar Granados, autor de quatre dianes. Serra, al seu torn, en va anotar dues. El combinat estatal va fonamentar el triomf en un segon quart magnífic, en el qual va encadenar un parcial de 4 a 1. Montenegro va apropar-se a la represa de la mà d’un inspirat Gardasevic, però Espanya va tallar en sec la remuntada amb un parcial de 5 a 2 en el darrer quart.