Castellers de Terrassa descarreguen la torre de 7 al Raval

La Torre
14 de setembre del 2015
Actualitzat a les 12:58h
Pom de dalt de la torre de 7 dels Castellers de Terrassa
Pom de dalt de la torre de 7 dels Castellers de Terrassa | C.T.

Les celebracions de la Diada en Honor a l’Avi Emili dels Castellers de Terrassa van començar dissabte a les cinc de la tarda a la plaça Vella. Un espectacular inflable, un taller de castells i una corda on demostrar l’equilibri i la coordinació, estaven a disposició de la canalla. Diumenge, a primera hora del matí, el local dels blauturquesa començava a prendre vida i s’iniciava el tradicional esmorzar que la colla ofereix als seus membres abans de les diades importants. Un cop acabat, un cercavila portava a tots els membres de la colla des del carrer Pasteur  fins a la Plaça Vella que era on s’havia quedat amb les altres participants a la Diada Castellera: Nens del Vendrell, Xiquets de Reus i Colla Jove dels Castellers de Sitges. D’allà totes juntes fins el Raval, per entrar amb els pilars caminats puntualment a les 12 del migdia.

Castellers de Terrassa obria amb un 5 de 7, el qual tenen bastant apamat i no suposa excessives complicacions. En segona ronda venia un dels plats forts de la jornada, i és que desprès de més d’una any, Castellers de Terrassa tornava a portar i a descarregar a plaça la torre de 7. Va ser un dos que mostrava una certa tremolor a tots els pisos, que va ser treballat, però semblava que aquestes dificultats fossin més reflex dels nervis que de cap altre fet remarcable tècnicament, ja que va ser ben defensada i a tots els nivells.

Per acabar les rondes, encara faltava una altra dosi d’emoció i de treball per la colla egarenca. En tercera ronda es va triar el 3 de 7 aixecat per sota, un castell que ja han assolit aquest any en diverses ocasions. El primer intent va quedar en intent desmuntat, ja que en l’última aixecada hi va haver uns problemes a la part baixa d’una de les rengles i es va aturar la aixecada, i amb un domini excepcional es va aguantar una bona estona, que per molts va semblar eterna, el castell a mitja pujada i es va anar desmuntant des de dalt pis per pis. Desprès de que Nens del Vendrell fes el seu castell, es va tornar i aquesta vegada es va descarregar sense cap dificultat. Per finalitzar es van descarregar dos pilar de 5 simultanis, que deixava a la colla amb molt bones sensacions i albira nous reptes.

Els altres grans triomfadors de la diada van ser sens dubte Nens del Vendrell. Aquests van triar Terrassa, i la Diada de l’Avi Emili (que també havia format part d’aquesta colla en els seus anys joves) per portar ambiciosament el programa de la que podia esdevenir la millor actuació de la seva història. I no van fallar ni van decebre ningú. Van descarregar amb una facilitat gairebé insultant el 2d8, el 3d8, el 5d8 i per acabar el pde7 amb folre, fet que anuncia un futur proper moltes alegries i castells amb més alçada.

Xiquets de Reus van descarregar el carro gros a primera ronda, per desprès en segona i tercera ronda descarregar el 5 de 7 i el 7 de 7. En la ronda de pilars han fet un vano de 5.

Per la seva banda, la Jove de Sitges van descarregar castells de 7. El seu millor castell ha estat en primera ronda, el 4 de 7 amb l’agulla. Després han descarregat el 3 de 7 i el 4 de 7, per acabar amb un pilar de 5.