Els Castellers de Terrassa fan gran la Diada amb una doble actuació

per La Torre , 12 de setembre de 2015 a les 16:19 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 12 de setembre de 2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

4d7 i 2d6 dels Castellers a Sant Adrià del Besós Foto: CDT


Els Castellers de Terrassa van actuar dissabte al matí a Sant Adrià del Besós, i a la tarda van contribuir a la Via Lliure. L'actuació castellera dels egarencs començava a quarts d'una del migdia a la plaça Lluís Companys de Sant Adrià de Besos, després de les ofrenes, parlaments i el cant dels Segadors. La colla local, els Castellers de Sant Adrià del Besós, formada fa poc més d'un any, i els Castellers de Terrassa, que hi han actuat en els darrers anys de forma gairebé ininterrompuda, han mostrat a la ciutat l'espectacle cultural que són els castells.


Durant l’execució dels pilars d'entrada a plaça, pilar de quatre els de Sant Adrià i pilar de quatre aixecat per sota pels Castellers; els músics han tocat una estrofa de l'Himne de Catalunya, mentre el pilar es mantenia alçat, mostrant una senyera que duia l'anxaneta.

En primera ronda, la colla blau turquesa va descarregar el 4 de 7. Castell executat de manera impecable, i a més, s'hi va observar el treball de cara a reptes superiors. Els de Sant Adrià van descarregar un 4 de 6 amb treball i esforç gairebé titànic. En segona ronda, els de Terrassa van descarregar un 4 de 7 amb agulla plàcid. 


Seguidament, els locals feien un intent desmuntat de 3 de 6, just en el moment que una persona del públic, suposadament superada per l'emoció de la Diada, era atesa per l'assistència mèdica contractada. L'actuació castellera es va aturar durant mitja hora, per continuar després amb el 3 de 6 descarregat dels de Sant Adrià. En l'última ronda els Castellers de Terrassa van descarregar el 3 de 7, mentre que els locals passaven ronda sense intentar cap castell.

Finalment, en la ronda de pilars els locals van descarregar el pilar de quatre i els de Terrassa el pilar de cinc. Un cop acabada l'actuació els Castellers van realitzar un assaig de 2de6 net pensant el la propera actuació el proper diumenge dia 13 de setembre al Raval de Montserrat.

Resum de l'actuació a Sant Adrià del Besós
- Castellers de Terrassa: p4s, 4de7, 4de7a, 3de7, p5
- Castellers de Sant Adrià del Besós: p4, 4de6, id3de6, 3de6, p4

A la tarda, la Colla egarenca va participar en la manifestació de la Via Lliure realitzant 3 pilars de 4, 2de6, pilar de cinc, 3de7 (al pas del punter de la Via Lliure) i 2 pilars de quatre, tot descarregat entre crits d'emoció i aplaudiments.
 

2p4 dels Castellers de Terrassa a la Via Lliure Foto: CDT

 

3d7 i 2d6 dels Castellers a la Via Lliure Foto: CDT

 

Participació