L'escut de Terrassa reposa a la plaça Onze de Setembre

Una trentena d’entitats de la ciutat de diversos àmbits, com ara veïnals, culturals, esportives, sindicals i socials han participat en l'ofrena floral de la Diada

J.M.O.
11 de setembre del 2015
Actualitzat el 12 de setembre a les 10:20h
La corporació municipal de Terrassa
La corporació municipal de Terrassa | Foto: J.M.O.

La celebració de l'11 de setembre a la ciutat ha inclòs un concert de la Banda de Música de Terrassa, a l'amfiteatre de la plaça Catalunya, i una cercavila encapçalada pels Gegants de Terrassa i la Banda de Terrassa fins que ha anat fins a la plaça de l’Onze de Setembre (pels carrers Doctor Pearson i Prat de la Riba). A migdia s'ha fet una ballada de sardanes amb la Cobla Ciutat de Terrassa i, posteriorment, a la una ha començat l’acte central de la Diada: l'ofrena floral. La jornada s'ha desenvolupat a la plaça de l’Onze de Setembre, al barri de Vallparadís-

L'alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, acompanyat per membres de la corporació local, ha portat una rèplica de l'escut de la ciutat realitzada amb flors, que ha deixat al peu de l'escultura Al Vent, obra d'Albert Novellón. Posteriorment, ha continuat la ballada de sardanes amb la Cobla Ciutat de Terrassa.

Hi han participat una trentena d’entitats de la ciutat de diversos àmbits, com ara veïnals, culturals, esportives, sindicals i socials. Aquestes activitats estan organitzades per l'Ajuntament de Terrassa amb la col·laboració de les associacions de veïnes i veïns de la plaça de Catalunya-Escola Industrial i de Vallparadís.

Els actes institucionals de celebració de la Diada Nacional de Catalunya, es van iniciar el passat divendres 4 de setembre amb l’Acte Commemoratiu dels Fets Històrics del 4 de Setembre de 1713 a Terrassa. Durant la jornada, que es va fer al claustre del convent de Sant Francesc, Antoni Justo, president de la Societat Coral Joventut Terrassenca (Coro Vell), va llegir el Manifest Commemoratiu dels Fets Històrics redactat per la historiadora Mariona Vigués. L’acte també va comptar amb el concert “Música a l’entorn de 1713”, a càrrec de la soprano Maria Hinojosa i el clave Esteban Mazer.