Els Castellers de Terrassa es preparen per a la 21a Diada Emili Miró

Aquest cap de setmana, la colla blauturquesa organitza diversos actes en record de l'Avi Emili

La Torre
10 de setembre del 2015
El passat dissabte dia 29, al local social de la colla, una bona representació del gruix de la colla, va participar d’una xerrada –taula rodona per fer una valoració sobre l’evolució de la temporada, on es van poder escoltar les valoracions d’aquesta primera part de la temporada fetes des de la part tècnica i la part social dels òrgans de govern de la colla, així com també per part de membres de la colla i es van compartir inquietuds i propostes per afrontar amb més garanties els nous objectius i nous reptes que es presenten a una intensa segona part de la temporada. Tanmateix, i per amplia majoria, es va decidir que Castellers de Terrassa participarien a Barcelona en els actes organitzats i impulsats per l’Assemblea Nacional Catalana i Òmnium Cultural amb motiu de la Via Lliure.

Així doncs, aquest divendres, 11 de setembre, els Castellers de Terrassa participaran, com ve sent tradicional, en els actes de celebració de la Diada Nacional de Catalunya a Sant Adrià de Besós, conjuntament amb la colla local, els Castellers de Sant Adrià. Per la tarda, es traslladaran a l'avinguda Meridiana, on seran presents a la Via Lliure organitzada per l’ANC i Òmnium Cultural, a l’inici del tram 72.

Tallers, activitats i actuació

D'altra banda, el cap de setmana, 12 i 13 de setembre, Castellers de Terrassa viuran i compartiran amb la ciutat els actes de la 21a Diada en honor a l’Emili Miró, l’Avi Emili, conegut arreu del món casteller com el Patriarca dels Castells, fundador entre d’altres dels Castellers de Terrassa i persona clau pel naixement i desenvolupament dels castells a la nostra ciutat.

Les celebracions començaran dissabte dia 12 amb un acte obert a la ciutat organitzat per la colla a la plaça Vella. A partir de les cinc de la tarda, els més petits podran divertir-se amb un inflable gegant. Una hora més tard, continuarà la festa amb el grup musical d’animació infantil “Toni, Tino, i la banda de la vespino”. Un cop acabat el concert, mes o menys a quarts de vuit, es realitzarà un taller adreçat a les famílies. Per acabar hi haurà un assaig obert a tots els egarencs. A més, al llarg de tota la tarda hi haurà un estand on s’oferirà informació a tots aquells que estiguessin interessats en conèixer una mica més el món dels castells i la colla, i un altre amb marxandatge de la colla blauturquesa.

Després de l’activitat de dissabte, la colla començarà la Diada castellera de diumenge amb un esmorzar al local de l’entitat. Acabat l’esmorzar sortiran en cercavila cap a la plaça Vella, on es trobaran a dos quarts de dotze del migdia amb la resta de colles convidades, que enguany seran Nens del Vendrell, Xiquets de Reus i Colla Jove Castellers de Sitges, i  juntament amb Castellers de Terrassa enfilaran cap al Raval per iniciar a les 12h la Diada castellera. Posteriorment s’oferirà un petit refrigeri per les colles participants i per la tarda el local de la colla restarà obert per comentar i acabar de celebrar la diada.