Bàsquet Sant Pere organitza el XVI Memorial Cernuda

Commemora el dissetè aniversari de la seva mort

La Torre
09 de setembre del 2015
Actualitzat a les 9:11h
El Club de Bàsquet Sant Pere celebrarà aquest cap de setmana a les seves instal·lacions del carrer Major de Sant Pere, 63, el XVI Memorial Josep maria Cernuda.

Dissabte 12 de setembre
17.30h C.B. Nou Badia - C.N. Sabadell (Primera Categoria Catalana)
19.15h SFERIC - Sant Pere Solmania (Primera Categoria Catalana)

Diumenge 13 de setembre
17.30h C.B. Can Parellada - Sant Pere Leo Boeck (Tercera Categoria Catalana)
19.15h Lliurament del recordatori família Cernuda Canelles
19.30h Final Torneig Memorial (Primera Categoria Catalana)

El Club de Bàsquet Sant Pere de Terrassa segueix fidel a la celebració del torneig del Memorial Josep Maria Cernuda que commemora el dissetè aniversari de la seva mort. Aquest torneig va néixer l’any 1999 en honor a Josep Maria Cernuda, persona molt lligada al Club de Bàsquet Sant Pere que va esponsortitzar sota el nom de La Sirena al llarg de 20 anys.

Josep Maria Cernuda i Martínez (Muñas de Arriba, 1939 – Terrassa 1998) va morir l’any 1998, i des de llavors ha estat la seva família qui ha pres el testimoni de mantenir la col·laboració amb el Club, a través de l’empresa Solmania.

El primer Torneig Memorial es va realitzar l'any 1999 amb una estructura de diversos equips Sèniors. Quan el primer equip va pujar a la categoria EBA, el torneig es va celebrar a un sol partit.

Josep Maria Cernuda i Ramona Solé, dos empresaris dedicats a la venda de peix fresc i congelats respectivament, van fundar l’any 1983 l’empresa Congelats Reunits SA, matriu de La Sirena, que durant els anys següents s'expandí notablement, sobretot al principat, mantenint-se en mans de la família Cernuda. La Sirena és una empresa catalana dedicada a la venda minorista d'aliments congelats. A finals de 2006 comptava amb gairebé 200 punts de venda. Una altra empresa familiar catalana, Agrolimen, entrà al seu accionariat l'any 2000 i n'adquirí gradualment la totalitat de les accions per després vendre-la l'any 2005 al fons de capital risc britànic 3i, els actuals propietaris de La Sirena.