L'unionisme local desconnecta dels actes institucionals de l'11-S a Terrassa

PP i Ciutadans es mostren disconformes amb el model que proposa l'Ajuntament i rebutgen participar en les activitats

La Torre
09 de setembre del 2015
Actualitzat a la 13:26h
Dos dels partits unionistes, PP i Ciutadans, rebutgen el model de celebració institucional de la Diada de l'11-S a Terrassa i renuncien a participar-hi. 

El Partit Popular, per segon any consecutiu, no assistiran a cap dels actes de celebració de la Diada de l'11 de Setembre promoguts i organitzats des de l'Ajuntament de Terrassa. 

Els populars afirmen que "lamentem adoptar de nou aquesta decisió, però nosaltres defensem una diada festiva, plural, unitària i representativa de totes les sensibilitats, defensem una Diada de tots en una Catalunya per a tots" i afegeixen "és indubtable que l'actual equip de govern de PSC-CDC, basat en el pacte de la vergonya i que ha fet que l'Ajuntament s'incorporés a l'AMI desvirtuant la realitat social majoritàriament no separatistes de Terrassa, no defensa ni aposta per una Diada de tots i per a tots". 

Els populars es basen en el tríptic informatiu del programa dels actes institucionals en el qual, segons ells, l'alcalde Jordi Ballart fa "una clara exclusió a esmentar a Espanya, com a Nació de la qual forma part la nostra terra". L'agrupació municipal considera que el PSC "no és que s'hagi agenollat als interessos partidistes i rupturistes del separatisme, sinó que ha traït dolosament el seu electorat i ha provocat en defenitiva un frau democràtic". El PP critica a més de la incorporació del Consistori a l'Associació Municipis per la Independència, als "injustificables costos econòmics derivats d'aquest posicionament, entre els quals hi ha els nou sous dels regidors convergents -gairebé 80.000 euros l'any-". 

Per tot plegat, creuen que "per coherència amb els nostres posicionaments de defensa d'una Diada festiva, oberta, plural, unitària, no polititzada i no subjecta a interessos partidistes, no podem participar de cap dels actes que es promouen institucionalment des de l'Ajuntament de Terrassa governat pel bipartit de l'estelada".

El portaveu del grup municipal de Ciutadans (C's) a Terrassa, Javier González, ha anunciat que l'11 de setembre la formació participarà en una trobada popular per "reivindicar una Diada de tots i no només pels afins al separatisme". "Ciutadans no participarà en els actes institucionals de Terrassa mentre la Diada segueixi segrestada pel separatisme", ha afegit.
 
González ha lamentat que l'11-S "s'hagi convertit en un dia de confrontació entre Catalunya i Espanya" i ha demanat que "el dia de Sant Jordi sigui la Diada de tots", perquè "és un dia cívic en el qual tots els catalans surten al carrer ". A més, ha criticat que l'alcalde "parli d'unió a la Diada quan ha permès que Terrassa ingressi a l'AMI".