L'Esclat obre les portes a Terrassa

Després de vuit mesos d'obres i vuit milions d'euros invertits, el Grup Bon Preu obre el seu primer establiment a la nostra ciutat, a l'antiga fàbrica Agut | "Pel país és bo que hi hagi empreses capaces de reciclar i donar nous usos a edificis buits, i seguir sent competitius", ha afirmat Joan Font, el president del grup en l'acte d'inauguració

Lluïsa Tarrida
07 de setembre del 2015
Actualitzat el 08 de setembre a les 10:28h
Joan Font, president del Grup Bon Preu, ha recordat que fa vint anys que buscaven obrir un local a Terrassa
Joan Font, president del Grup Bon Preu, ha recordat que fa vint anys que buscaven obrir un local a Terrassa | Foto: Lluïsa Tarrida

Joan Font, president del Grup Bon Preu, ha recordat que fa vint anys que buscaven obrir un local a Terrassa Foto: Lluïsa Tarrida


El nou Esclat de l'avinguda de Josep Tarradellas s'ha convertit en el primer establiment del Grup Bon Preu a Terrassa. Aquest dilluns a la tarda ha tingut lloc l'acte d'inauguració oficial que ha comptat amb la presència del president de l'empresa osonenca, Joan Font; del conseller d'Empresa i Ocupació, Felip Puig; i de l'alcalde de Terrassa, Jordi Ballart; entre d'altres autoritats locals i egarencs que no s'han volgut perdre aquest dia.

Són 5.000 metres quadrats de superfície de venda i 800 de magatzem, amb un aparcament de més de 320 places i seccions de productes frescos de peix, carn, xarcuteria i formatgeria, fruita i verdura. Ha costat vuit mesos i vuit milions d'euros per condicionar l'edifici que antigament allotjava la fàbrica Agut. L'establiment també comptarà amb una benzinera low cost i una parafarmàcia, la primera dels 130 supermercats que posseeix el grup. A més, ha donat feina a més de 100 persones, de les quals la gran majoria són veïns de la nostra ciutat.

"Ha costat més de 20 anys trobar un lloc a Terrassa que donés sortida a les nostres necessitats de superfície i a les potencialitats que busquem" ha manifestat Font, que s'ha mostrat satisfet perquè aquest espai ubicat a l'avinguda de Tarradellas compleix "les característiques demanades i, a més, hem pogut donar un nou ús a un edifici emblemàtic per aquesta ciutat, convertint-lo en un equipament del segle XXI".

El president del Grup Bon Preu ha subratllat que "és bo per al país que hi hagi empreses capaces de reciclar edificis i seguir sent competitius" i ha ressaltat els punts forts que tindrà aquest nou establiment gràcies al fet d'ubicar-se en el centre de la ciutat i ser de fàcil accés. Així mateix, compleix una de les necessitats principals per a l'empresa: expandir-se al Vallès Occidental, on la seva presència és residual. Amb més de 20 mil metres quadrats, el local de Terrassa es converteix en "el més important del grup per a la seva envergadura".

Confiança en Terrassa

Felip Puig ha ressaltat no només la "recuperació del patrimoni industrial" que suposa aquesta obertura sinó "la creació de llocs de treball, el compromís social i ambiental que mostra l'empresa" i també "la seva catalanitat, tant en el sentiment de pertinença a una cultura i una llengua, com també a l'hora d'apostar per productes de la nostra terra, de km 0". En aquest sentit, s'ha mencionat que "dos de cada tres productes que ofereix l'establiment són comprats a proveïdors catalans. El conseller també ha volgut fer referència a "l'esforç i el risc que ha pres l'empresa Bon Preu a seguir creixent i obrint negocis, el que l'ha convertit a dia d'avui en el primer grup català del sector de distribució comercial".

Abans de procedir al brindis d'honor, l'alcalde Jordi Ballart també ha volgut dirigir-se als assistents i als responsables del Grup Bon Preu per expressar la seva satisfacció per aquesta obertura ja que, al seu parer, significa "una senyal de confiança cap al futur de la ciutat i del país. Per Terrassa és un honor voler convertir aquest establiment en la joia de la corona de l'empresa". Ballart ha valorat que amb el nou Esclat "estrenem un nou paisatge urbà, un nou espai comercial i de serveis que farà guanyar qualitat de vida als nostres ciutadans".