Gibert: «Rellinars va abraçar el sobiranisme amb la retallada a l'Estatut»

Albert Gibert, organitzador al municipi dels actes relacionats amb l'11-S a la Meridana, explica que ja tenen a punt dos autocars i que esperen poder contractar-ne un tercer | "Amb la retallada de l'Estatut, Rellinars va fer un clic i va apostar per la independència", afirma

Irene Solé
10 de setembre del 2015

Gibert és el president de l'Associació Amics de Rellinars Foto: Irene Solé


El poble de Rellinars un any més es suma a la celebració de l’11 de Setembre. Aquesta vegada, agafa el relleu de l'organització Albert Gibert, secretari general de l'Associació Amics de Rellinars. 

Com s'organitzarà aquest any el poble de Rellinars per omplir la Meridiana? Hi ha diferències respecte l'any passat?

Sí, l'any passat el dia 11 a les 12 del migdia tot el poble es va reunir a la plaça de l'Ajuntament on es va iniciar un parlament i tot seguit, un dinar popular. Aquest any, hem decidit prescindir de la paellada ja que des de l'organització vam sentir que anàvem molt justos de temps i no vàrem poder gaudir l'àpat. Així doncs, enguany ens trobarem tots els vilatans directament al costat del restaurant Can Toni a les 15h per marxar. El darrer any disposàvem de tres autobusos. De moment, en tenim dos de plens de 55 places cadascun. No obstant, estem pendents d'un tercer que ens està costant aconseguir a causa de la gran demanda. El preu dels tiquets surten a 9 euros per persona.

Quin tram és el que teniu assignat?

Els rellinasencs i rellinasenques ens dirigirem al tram 72 que correspon al valor “Sostenibilitat”. I per tant, el color de la punta de cartró ens tocarà pintar-lo de verd fosc. A Rellinars però, no hi ha cap establiment on és puguin comprar aquest material. L’hora de tornada encara és incerta. Pel que fa les inscripcions, a diferència de l’any passat que ens hi vam apuntar en conjunt com a poble, hem decidit que cadascú ho faci individualment per preservar la privacitat. 

Els darrers 11 de setembre van ser un èxit. Creu que aquest any l'índex de participació es mantindrà o que la força independentista va a la baixa?

Tot i que penso que no vam saber canalitzar bé l'impacte del 9-N crec que l'índex de participació serà semblant perquè el pacte del “Junts pel sí” va permetre reconduir la situació.

Com és que se n'ocupa l'Associació d'Amics de Rellinars o ho fa vostè com a particular?

És una iniciativa particular ja que no tots els socis que formen part d'aquesta associació comparteixen la mateixa ideologia. A més a més, aquesta associació té una altra fi, que de moment és l’organització de concerts al poble de Rellinars. 

En quin moment creu que el poble de Rellinars va decidir fer un pas cap a la independència?

Jo crec que des de la retallada de l'Estatut l'any 2010 la majoria de catalans en general i rellinassencs en concret vam fer un “clic” i vam decidir apostar per la independència.

En quin moment va començar a interessar-se i involucrar-se en la causa independentista?

Des de l'any 2012 vaig començar a mostrar molt interès. Em va sobtar moltíssim la força que tenia tot el conjunt a la manifestació de l'11 de setembre i em va fer sentir bé formar part d'aquest moviment polític i ciutadà. Per això, d'ara endavant, m'agradaria involucrar-m'hi en tot allò que sigui possible. 

Quin instrument creu millor per avançar cap a la independència: la societat civil o un partit polític? 

La societat civil. S'ha demostrat que durant temps hi ha hagut partits que treballaven per a la independència però fins que no s'ha implicat la societat civil no s'ha arribat ben bé a la gent. La societat civil és la que dóna força al partit polític i sobretot, al moviment.