Barça, Damm i Espanyol, guanyen el 23è Torneig de Futbol Base

La Torre
08 de setembre del 2015
Terrassa va acollir el campionat de futbol base
Terrassa va acollir el campionat de futbol base | Foto: CN Terrassa

El Barça, la Damm i l’Espanyol van esdevenir els guanyadors del 23è Torneig Internacional Hyundai Solmacar de Futbol Base del Club Natació Terrassa que va celebrar-se el cap de setmana passat. Els blaugrana van fer-se amb el títol en la categoria cadet, el conjunt cerveser va vèncer en categoria infantil i l’equip blanc-i-blau va imposar-se en categoria aleví. Com és habitual, la competició va gaudir d’una magnífica afluència de públic, especialment dissabte i diumenge, i d’un nivell de qualitat destacable, gràcies a la presència del planter de dos clubs de primer nivell, Barça i Espanyol, i de la participació d’un combinat japonès, l’Urawa Red Diamonds.

El torneig va comptar amb l’assistència de personalitats il·lustres del món del futbol, com ara Iván de la Peña, Toni Velamazán i Fran González, l’exjugador del Deportivo. La cerimònia de lliurament de premis va comptar amb la presència del regidor d’Esports de l’Ajuntament de Terrassa, Dani Nart. 

El Barça guanya en categoria cadet 

El FC Barcelona va adjudicar-se la victòria amb solvència en categoria cadet. Els blaugrana van sumar tretze punts després de derrotar la Damm (3-1), el Cornellà (5-1), l’Urawa Red Diamonds (6-0) i el CN Terrassa (4-0), i d’empatar contra l’Espanyol (3-3). El segon lloc va correspondre a la Damm, que va totalitzar deu punts gràcies als triomfs contra el CN Terrassa (6-0), el Cornellà (2-1) i l’Urawa (2-0), i a l’empat contra l’Espanyol (3-3). El Cornellà va assolir tres victòries contra l’Urawa (5-0), el CN Terrassa (8-0) i l’Espanyol (1-0), resultats que el van situar en tercera posició amb nou punts. Al seu torn, l’equip blanc-i-blau va acabar quart amb vuit punts després de superar el CN Terrassa (5-0) i l’Urawa (10-0) i d’empatar a tres contra la Damm i el Barça. Els japonesos van ser cinquens en vèncer el Natació per 2 a 0.

La Damm s’imposa en categoria infantil

El conjunt cerveser va fer-se amb la victòria en categoria infantil en sumar set dels nou punts possibles. Va desfer-se de l’Espanyol (1-0) i del CN Terrassa (2-0) i va empatar a zero contra el Cornellà. L’equip blanc-i-blau va classificar-se en segona plaça amb sis punts gràcies als triomfs aconseguits contra el Cornellà (1-0) i el CN Terrassa (6-0). El conjunt del Baix Llobregat va ser tercer en totalitzar quatre punts fruit de la victòria contra el CN Terrassa (3-0) i de l’empat a zero contra la Damm. 

L’Espanyol, campió aleví

A diferència de les categories cadet i infantil, la categoria aleví va aplegar vuit equips que van dividir-se en dos grups de quatre. Tots ells van accedir a quarts de final, on van enfrontar-se en funció de la seva classificació en la fase de grups. L’Espanyol va signar un torneig impecable. Va accedir a quarts de final com a primer classificat del grup 1 en totalitzar nou punts després de guanyar el Sant Andreu (3-1), el San Gabriel (4-1) i el Natació A (3-1). Posteriorment, en quarts de final, va desfer-se del Natació Terrassa B per 11 a 0. El camí cap al títol va seguir amb un triomf en semifinals contra la UFB Jabac i Terrassa per 2 a 0. En la gran final, el conjunt blanc-i-blau derrotar l’Igualada novament per 2 a 0. L’equip de l’Anoia havia accedit a la disputa del triomf com a tercer classificat del grup 2 amb tres punts després de guanyar el Natació B (3-0). En quarts de final, va derrotar el Sant Andreu per 2 a 0 i, en semis, va eliminar el San Gabriel (4-1). La UFB Jabac i Terrassa va finalitzar tercer en vèncer el San Gabriel per 2 a 1 en el matx pel tercer i quart lloc.