La Torre, al festival de fotoperiodisme «Visa pour l'Image»

La Torre
07 de setembre del 2015
Actualitzat a les 16:01h
El reportatge sobre Ada Colau del fotògraf Cristóbal Castro
El reportatge sobre Ada Colau del fotògraf Cristóbal Castro | Foto: L.T.

El reportatge sobre Ada Colau del fotògraf Cristóbal Castro Foto: L. Tarrida


A principis de la setmana passada va iniciar-se la 27a edició de Visa pour l'Image, a Perpinyà. El festival de fotoperiodisme, un dels més importants del món, va rebre més de 200.000 visites l'any passat i enguany tenia 3.000 professionals acreditats. 

En una desena d'equipaments, repartits per tota la ciutat nord-catalana, es poden veure un total de 24 propostes que apleguen reportatges des de la crisi dels refugiats a Síria, l'epidèmia de l'Èbola, la violència a la República Centreafricana o un reportatge sobre el turisme nuclear.

A més, des del 1990 hi ha un espai dedicat a la "premsa diària regional" en el qual es poden veure petits reportatges d'actualitat de diaris de tot el món. És en aquí, al costat de reportatges publicats per diaris com Die Ziet (Alemanya), La Stampa (Itàlia), Libération (França), The New York Times (USA) o The Daily Star (Líban) que hi ha un reportatge publicat a La Torre del Palau. Es tracta de cinc fotografies realitzades per al fotoperiodista egarenc Cristóbal Castro. Les imatges mostren l'actual alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, en el dia de la possessió del càrrec.

Visa pour l'Image resta obert fins al 13 de setembre. L'entrada a les exposicions és lliure i gratuïta.