Els entrepans més solidaris arriben a Abacus Terrassa

Amb els beneficis de la compra dels tovallons reutilitzables per embolicar entrepans, persones en situació de vulnerabilitat podran ser ateses en un menjador social

per La Torre , 4 de setembre de 2015 a les 06:39 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 4 de setembre de 2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La iniciativa "L'Entrepà Solidari", impulsada per la Fundació Roure, amb la col·laboració de la Fundació de l’Esperança de l ́Obra Social “la Caixa” i Abacus cooperativa, ha fet arribar a l'establiment Abacus de Terrassa del carrer de la Font Vella, 72-78 un original objecte social i útil amb el qual es pretén recollir fons per a les persones en situació de vulnerabilitat. Es tracta de tovallons de roba reutilitzable per embolicar entrepans, que es posen a la venda coincidint amb la campanya de tornada a l'escola.

La Fundació Roure, que treballa des de fa més de 20 anys en els barris de Sant Pere, Santa Caterina i La Ribera (al districte de Ciutat Vella) de Barcelona, ajuda persones en situació de fragilitat a través de diferents projectes com ara un menjador social, un centre de dia o actuacions de suport en domicilis, dutxes socials, botiga i bugaderia solidària.


La Fundació de l’Esperança de l ́Obra Social “la Caixa” recolza el projecte solidari fent un donatiu per ajudar en l'elaboració d'aquests tovallons, que es venen a la xarxa d'establiments Abacus de tot Catalunya amb el nom "L'Entrepà Solidari" i al preu de 6,95 euros. Tots els beneficis obtinguts de la venda d'aquest producte es destinaran íntegrament a la Fundació Roure, que podrà incrementar l’ajut al menjador social que atén a persones vulnerables.

El projecte del menjador social va néixer l’any 1998 per garantir un àpat diari en un espai confortable a persones en situació de vulnerabilitat. És obert de dilluns a diumenge, a excepció dels dies festius. Mensualment s’ atenen a 960 persones i es serveixen 1250 àpats. Els perfils dels beneficiaris del menjador social són famílies amb greus problemes econòmics així com persones que viuen soles i que tenen necessitats dietètiques, mèdiques i relacionals. En algunes ocasions són persones que han tingut vides normalitzades però que amb la crisi i/o degut a malalties han perdut la feina i els estalvis.


La Fundació de l’Esperança de l ́Obra Social “la Caixa” dóna resposta a demandes de persones del territori i fa intervencions encaminades a què aquestes persones puguin sortir de l'exclusió social i puguin portar una vida autònoma. Un dels eixos de l’acció social de la Fundació de l’Esperança és el treball en xarxa amb les entitats socials del barri, i un clar exemple d’aquesta és l’actuació amb la Fundació Roure i l’Associació Estel Tàpia, que
confecciona els tovallons de roba.

Aquesta iniciativa s'emmarca en el compromís social d' Abacus amb les comunitats locals i els territoris on està implantada la cooperativa, buscant col·laboracions amb altres agents socials i entitats a través de diversos projectes amb finalitats socials. Un exemple és la participació que cada any realitza la cooperativa en accions com el Tió Solidari de Catalunya Ràdio o el calendari solidari Bombers amb Causa.

 

Participació