Els entrepans més solidaris arriben a Abacus Terrassa

Amb els beneficis de la compra dels tovallons reutilitzables per embolicar entrepans, persones en situació de vulnerabilitat podran ser ateses en un menjador social

La Torre
04 de setembre del 2015
La iniciativa "L'Entrepà Solidari", impulsada per la Fundació Roure, amb la col·laboració de la Fundació de l’Esperança de l ́Obra Social “la Caixa” i Abacus cooperativa, ha fet arribar a l'establiment Abacus de Terrassa del carrer de la Font Vella, 72-78 un original objecte social i útil amb el qual es pretén recollir fons per a les persones en situació de vulnerabilitat. Es tracta de tovallons de roba reutilitzable per embolicar entrepans, que es posen a la venda coincidint amb la campanya de tornada a l'escola.

La Fundació Roure, que treballa des de fa més de 20 anys en els barris de Sant Pere, Santa Caterina i La Ribera (al districte de Ciutat Vella) de Barcelona, ajuda persones en situació de fragilitat a través de diferents projectes com ara un menjador social, un centre de dia o actuacions de suport en domicilis, dutxes socials, botiga i bugaderia solidària.

La Fundació de l’Esperança de l ́Obra Social “la Caixa” recolza el projecte solidari fent un donatiu per ajudar en l'elaboració d'aquests tovallons, que es venen a la xarxa d'establiments Abacus de tot Catalunya amb el nom "L'Entrepà Solidari" i al preu de 6,95 euros. Tots els beneficis obtinguts de la venda d'aquest producte es destinaran íntegrament a la Fundació Roure, que podrà incrementar l’ajut al menjador social que atén a persones vulnerables.

El projecte del menjador social va néixer l’any 1998 per garantir un àpat diari en un espai confortable a persones en situació de vulnerabilitat. És obert de dilluns a diumenge, a excepció dels dies festius. Mensualment s’ atenen a 960 persones i es serveixen 1250 àpats. Els perfils dels beneficiaris del menjador social són famílies amb greus problemes econòmics així com persones que viuen soles i que tenen necessitats dietètiques, mèdiques i relacionals. En algunes ocasions són persones que han tingut vides normalitzades però que amb la crisi i/o degut a malalties han perdut la feina i els estalvis.

La Fundació de l’Esperança de l ́Obra Social “la Caixa” dóna resposta a demandes de persones del territori i fa intervencions encaminades a què aquestes persones puguin sortir de l'exclusió social i puguin portar una vida autònoma. Un dels eixos de l’acció social de la Fundació de l’Esperança és el treball en xarxa amb les entitats socials del barri, i un clar exemple d’aquesta és l’actuació amb la Fundació Roure i l’Associació Estel Tàpia, que
confecciona els tovallons de roba.

Aquesta iniciativa s'emmarca en el compromís social d' Abacus amb les comunitats locals i els territoris on està implantada la cooperativa, buscant col·laboracions amb altres agents socials i entitats a través de diversos projectes amb finalitats socials. Un exemple és la participació que cada any realitza la cooperativa en accions com el Tió Solidari de Catalunya Ràdio o el calendari solidari Bombers amb Causa.