Llengua i identitat, eix de Catalunya Sí que es Pot

Mari Luz García, candidata per Terrassa en el número 74, destaca la "pluralitat" en la qüestió nacional dins de la llista encapçalada per Lluís Rabell i l'aposta clara de la formació per al bilingüisme

Lluïsa Tarrida
03 de setembre del 2015
Actualitzat el 05 de setembre a les 18:22h
Aníbal Garzón, Mari Luz García, Toni Giménez i Emiliano Martínez
Aníbal Garzón, Mari Luz García, Toni Giménez i Emiliano Martínez | Foto: Lluïsa Tarrida

Aníbal Garzón, Mari Luz García, Toni Giménez i Emiliano Martínez Foto: Lluïsa Tarrida


"M'ha costat, però la crisi i les retallades m'han obligat a fer el pas a entrar en política", ha manifestat Mari Luz García, afiliada a Podem i candidata per Terrassa a la llista de Catalunya Sí que es Pot. Aquesta periodista que treballa al serveis informatius de Catalunya Ràdio anirà de número 74 a la llista encapçalada per Lluís Rabell i afirma que "no podem permetre que els nostres fills tinguin un futur pitjor que el nostre, hem de lluitar contra les retallades".

García ha estat una de les protagonistes de l'acte de presentació de CSQP a Terrassa juntament amb Aníbal Garzón, secretari de Podem Terrassa; Toni Giménez, representant d'EUiA; i Emiliano Martínez, representant d'ICV. I és que Podem, EUiA i ICV són els tres partits que a la nostra ciutat donaran suport explícit a aquesta candidatura de confluència. 

Mari Luz García ha explicat que malgrat la seva posició a la cua de la llista creu que "Terrassa serà escoltada, que surti o no escollida és testimonial, en les reunions internes de treball sempre reivindico les nostres necessitats i potencialitats, a Terrassa se'ns sentirà". La candidata egarenca ha posat sobre la taula els quatre punts programàtics de la campanya electoral: ser una llista en positiu; la importància de l'eix social; la pluralitat en la qüestió d'identitat nacional i l'aposta pel bilingüisme -utilitzem les dues llengües indistintament perquè ens les sentim nostres i pròpies; i la reivindicació d'un candidat a la presidència que va de número 1 i del qual "no tenim cap vergonya a presentar-lo com a tal i que no s'amaga perquè no té res a tapar".

Candidatura transversal i integradora

"Catalunya Sí que es Pot guanyarà les eleccions i creiem que el vot de Terrassa és i serà molt important en aquestes eleccions autonòmiques ja que aquesta ciutat ha patit i molt les polítiques neoliberals de CiU" ha manifestat Garzón que ha afirmat que "guanyarem i així la gent podrà decidir no només pels temes nacionalistes, que també perquè estem a favor del dret a decidir, sinó sobretot pels temes econòmics i socials".

El líder de Podem a la nostra ciutat ha subratllat que "farem una Catalunya digna, on tothom tingui els mateixos drets i es respecti la constitució" per sentenciar "nosaltres som la candidatura d'unitat popular que serà el timó d'aquest canvi i no la candidatura 'pegamento' de CiU i ERC". Sobre la desvinculació de Guanyem i Partit X a la candidatura de Rabell ha volgut restar-ne importància afirmant que "una cosa era la confluència a nivell municipal amb Terrassa en Comú i una altra a nivell autonòmic, som tres partits amb entitat pròpia que lluiten pel canvi social".

Per la seva banda, Emiliano Martínez ha exposat el motiu pel qual ICV Terrassa s'ha sumat a Catalunya Sí que es Pot: "per a nosaltres es tracta de treballar en un procés de gran alternativa social per fer front a la situació d'emergència que la societat està patint, amb la degradació a la sanitat i l'educació i en els nostres drets", ha destacat que són una candidatura "transversal, integradora i amb diferents sensibilitats" i ha agregat que "apostem per fer una bona gestió dels serveis públics".

Encara amb els actes de campanya per decidir, a l'espera de coordinar-los amb l'agenda nacional, Catalunya Sí que es Pot ja ha anunciat que el proper dimarts, dia 8, té previst fer una assemblea oberta per donar-se a conèixer als egarencs. Serà al Centre Cívic Montserrat Roig i esperen que a més de presentar-se puguin rebre aportacions dels assistents.