L'Ajuntament acorda fer una auditoria ciutadana del deute municipal

L'objectiu d'aquesta iniciativa endegada per l'equip de govern és empoderar els egarencs perquè coneguin de primera mà els processos que han originat el deute del Consistori

La Torre
02 de setembre del 2015
Actualitzat a les 12:33h
L’Ajuntament de Terrassa és un dels primers de l’Estat a realitzar una Auditoria Ciutadana del Deute Municipal. Així ho han acordat aquest dimarts en la reunió que han mantingut l’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, i el tinent d’alcalde de Serveis Generals i Govern Obert, Alfredo Vega, amb representants de l’Observatori Ciutadà Municipal de Terrassa (OMC Terrassa) i de la Plataforma Auditoria Ciutadana del Deute (PACD), a proposta de l’Ajuntament.

Per tal de dur a terme aquesta auditoria, es nomenarà un grup impulsor, integrat per tècnics municipals i membres de l’OMC i de la PACD, que es reunirà en les properes setmanes per començar a definir el procés d’implantació d’aquest instrument. L’auditoria ciutadana és un procés que permet analitzar de manera crítica la política d’endeutament duta a terme pels governs d’un país, regió o localitat, així com el seu impacte en la població, empoderant la ciutadania per tal que conegui de primera mà els processos que han originat aquest deute i pugui avaluar directament la legitimitat dels mateixos.

Per a l’alcalde, Jordi Ballart, "aquest és un pas molt important en el nostre compromís de transparència. Volem aconseguir un ajuntament amb parets de vidre, totalment obert la participació real de la ciutadania, d’acord amb el model de gestió pública que venim impulsant en el nostre ajuntament des de fa anys, per fer front a la desconfiança en la classe política".

L’Ajuntament de Terrassa dur a terme diverses polítiques actives de participació ciutadana i de govern obert, enfocades a la transparència i al rendiment de comptes, a la dinamització de les eines participatives i a l’enfortiment del teixit social i la xarxa ciutadana. En destaquen el Portal de la Transparència i el Portal Open Data, creats el 2013.