Prevenció contra el mosquit tigre a Castellbisbal

Des del 2009 es realitzen activitats per conscienciar i sensibilitzar els veïns del municipi

La Torre
01 de setembre del 2015
Actualitzat a les 12:35h
576_1273760748moskito_c06
576_1273760748moskito_c06

 

L’Àrea de Salut de Castellbisbal desenvolupa tot un seguit d’accions per reduir la presència del mosquit tigre, però recorda que la col·laboració ciutadana és imprescindible per eradicar aquest insecte del municipi

La campanya de prevenció i control del mosquit tigre al poble es fonamenta en dos pilars. D’una banda, les accions d’informació, difusió i participació de la ciutadania i, d’altra, les accions de vigilància ambiental i control.

Pel què fa a les accions informatives, des del 2009 es realitzen activitats per conscienciar i sensibilitzar els veïns del municipi entenent que són un element clau per prevenir i controlar l’expansió del mosquit tigre. I és que la forma més efectiva per combatre aquest insecte és no deixar-lo criar i, per tant, eliminar les acumulacions d’aigua en recipients que es deixen a l’aire lliure i que és el lloc on crien.

Com evitar les picades
El període de màxima activitat del mosquit tigre a Catalunya va del juliol al setembre. Per tal d’evitar les picades, que són especialment en horari diürn , és recomanable portar roba de colors clars, màniga llarga, pantalons llargs i mitjons i posar mosquiteres a portes i finestres.

Com tractar les picades
En cas de picada, es recomana rentar amb aigua i sabó i desinfectar la zona afectada. Si es presenten molèsties importants o persistents, cal consultar el metge de família del CAP.

Des de la Regidoria de Salut Pública s'inma i assessora en tot el que sigui necessari. Es pot enviar un correu electrònic amb els dubtes a salutpublicaiconsum@castellbisbal.cat.