Endesa millora la seguretat a la subestació de Castellbisbal

24.000 clients que s'alimenten d'aquesta instal·lació, els quals es troben repartits en sis municipis del Baix Llobregat i del Vallès Occidental

E.P.
13 de setembre del 2015
Endesa ha enllestit recentment els treballs de reforma de la subestació de Castellbisbal amb l’objectiu de reforçar-hi la seguretat i garantir, així, una millor qualitat del subministrament als més de 24.000 clients que s’alimenten d’aquesta instal·lació, els quals es troben repartits en sis municipis del Baix Llobregat  i del Vallès Occidental. 

La millora ha consistit a dotar la subestació de mesures de protecció passiva contra incendis, per tal de prevenir l’aparició d’un foc, impedir i/o retardar la seva propagació i facilitar-ne l’extinció. Concretament, s’ha instal·lat detector de fums, s’ha procedit al segellat impermeable dels buits per on passa el cablejat, s’ha sectoritzat i compartimentat amb pladur resistent al foc la sala on hi ha les cel·les de mitja tensió i s’han col·locat portes tallafocs que permeten dividir els espais i, en cas d’incendi, dificultar-ne la propagació.

Per últim, també s’ha realitzat un tractament d’impermeabilització del soterrani per evitar filtracions d’aigua, ja que la subestació està construïda en uns terrenys propers al riu Llobregat i on en nivell freàtic és alt. 

L’operativa aporta seguretat a les persones, així com als béns de les instal•lacions. A més, assegura una major qualitat i continuïtat del servei elèctric als clients que en depenen, els quals són de Corbera de Llobregat, Molins de Rei, Pallejà, El Papiol i Sant Andreu de la Barca –al Baix Llobregat–, i Castellbisbal – al Vallès Occidental–.

Els treballs, que han suposat una inversió de 42.800 euros, aportats íntegrament per la Companyia, formen part del conjunt d’actuacions que Endesa posa en pràctica dins la regulació i la normativa vigent per a proveir les seves infraestructures dels protocols de seguretat adequats.