El candidat de Lleida del Partit Animalista és de Terrassa

David Martínez Planellas és un informàtic de 42 anys que va arribar a la ciutat fa 14 anys

Joan Manel Oller
27 d'agost del 2015
Actualitzat el 16 de setembre a les 12:33h
David Martínez Planellas
David Martínez Planellas | PACMA

De la Llagosta, nascut en un hospital de Barcelona, resident a Terrassa des de fa 14 anys i cap de llista de PACMA-Partit Animalista a la demarcació de Lleida en les eleccions del 27 de setembre. Es tracta de David Martínez Planellas, un informàtic de 42 anys. El candidat reconeix que l'oferta que se li va fer el va sorprendre, però entén que a la demarcació de Barcelona hi ha molts més membres de la formació que a Lleida i que s'hi cerquin persones per cobrir les necessitats d'altres zones. Cal afegir que el cap de llista de Girona és de Sabadell.

David Martínez Planellas reconeix que assolir un diputat al Parlament de Catalunya no serà fàcil, tot i que confia en la possibilitat d'una sorpresa. En aquest sentit, pensa que l'ascó podria obtenir-se a la demarcació de Barcelona i afirma que passi el que passi la seva lluita en defensa dels animals continuarà. El dirigent del partit considera que en les eleccions del 27-S estan polarilitzades entorn del procés d'independència, el que influeix a aparcar tot d'altres qüestions.

La seva militància va començar poc després d'arribar a Terrassa, ara fa 14 anys, per estar amb la seva parella. Van trobar un gos perdut i el van portar al Centre d'Atenció d'Animals Domèstics de la ciutat. De mica es va anar introduint en aquest món i es va fer voluntari, activitat que va continuar en una entitat de Santa Coloma de Gramenet, de la que va acabar sent president, Veu Animal. Després, va fer el salt a PACMA, on ara mateix s'ocupa de les xarxes, tasca que s'adiu amb la seva labor professional.