Un total de 26 terrassencs es presenten a les eleccions al Parlament del 27-S

La llista de Junts pel Sí conté set egarencs, uns altres dos van amb C's, quatre amb Catalunya Sí que es Pot, tres amb el PP, dos amb el PSC, set més amb Recortes Cero-Els Verds i el PACMA té un terrassenc com a cap de llista per Lleida | La CUP és dels pocs partits sense polítics de Terrassa en la seva candidatura

La Torre
07 de setembre del 2015
Actualitzat el 14 de setembre a les 15:34h
Aquestes eleccions al Parlament de Catalunya estaran farcides d'egarencs. La presència de veïns del nostre municipi a la llista de Junts pel Sí és força nombrosa. Fins a set dels candidats són de Terrassa: Josep Rull (número 12), Carme Labòria (número 52), Cesc Poch (número 54), Joaquim Esquius (número 62), Carles Viver i Pi-Sunyer (número 71), Salvador Cardús (número 79) i Jaume Cabré (número 80).

Per contra, l'altre partit del bloc sobiranista, la CUP, és de les poques formacions que es presenten a les eleccions del 27-S sense cap terrassenc.  

Sí que és destacat, en canvi, el pes dels egarencs en la candidatura del Partit Popular. D'aquests, Enric Millo (Terrassa, 1960) n'és el més destacat. El vicesecretari d'Acció Política i portaveu del PP ha rebutjat l'oferta d'ocupar el número 3 per Barcelona -fet que li asseguraria virtualment un escó en el pròxim Parlament-, per ser el cap de llista de la formació a Girona, ja que ha dit que "se sentia amb l'obligació" de presentar-se en aquesta circumscripció en ostentar el càrrec de president provincial. No és però l'únic egarenc a la llista popular. En el número 51de la candidatura encapçalada per Xavier García Albiol hi apareix Marta Giménez Arcusa, presidenta de Nuevas Generaciones de Terrassa, i que va concórrer en les passades eleccions municipals en el número 4. I, cap al final de la llista, en la posició número 75, hi apareix Gabriel Turmo Sainz, l'actual portaveu de l'agrupació municipal del PP a l'Ajuntament de Terrassa. 

Per la seva banda, les terrassenques Montserrat Playà i Mercè Mendez ocuparan els llocs 16 i 50, respectivament, de la llista d'Unió Democràtica de Catalunya, amb Ramon Espadaler com a cap de llista i candidat a la presidència de la Generalitat.

Dos terrassencs més formen part de la candidatura de Ciutadans per al 27-S, amb Inés Arrimadas com a número 1 i presidenciable. Més concretament, David Aguinaga ocupa el número 41 de la llista. El seguirà una mica més lluny Carmen Ortuño, en el lloc 59. Així doncs, dos dels tres flamants regidors de l'Ajuntament de Terrassa han aconseguit el suport del partit per al nou repte electoral.

Pel que fa als socialistes, la secretària d'Organització del PSC, l'egarenca Assumpta Escarp, anirà de número 6 a la llista per al legislatiu català, que té com a candidat a la presidència a Miquel Iceta. Tanmateix, no serà l'única veïna de la nostra ciutat que formarà part de la candidatura socialista. L'acompanyarà, en la posició 17, el també egarenc Juan Antonio Navajas.

Entre els seus 85 candidats no n'hi ha cap que hagi nascut a la resta de municipis de la nostra comarca. D'aquesta manera Vacarisses, Viladecavalls i Ullastrell que sí que tenen pes en l'àmbit municipal no estaran representats a nivell nacional, mentre que els socialistes de Matadepera i Rellinars -sense presència als consistoris- també han passat totalment desapercebuts.

D'altra banda, un terrassenc serà cap de llista del PACMA-Partit Animalista a la demarcació de Lleida en les eleccions del 27 de setembre. Es tracta de David Martínez Planellas, un informàtic de 42 anys. El candidat reconeix que l'oferta que se li va fer el va sorprendre, però entén que a la demarcació de Barcelona hi ha molts més membres de la formació que a Lleida i que s'hi cerquin persones per cobrir les necessitats d'altres zones. Cal afegir que el cap de llista de Girona és de Sabadell. 

Finalment, una altra de les candidatures que té més persones de Terrassa és la de Recortes Cero-Els Verds que compta amb set terrassencs i iguala, així, el nombre d'egarencs a Junts pel Sí. El número 8 de la llista per Barcelona l'ocupa Jordi Trujillo. El segueix de prop Maria Carmen Jurado, en el número 10. Antonio Ruiz anirà al lloc 20 i Javier Delgado al 22. A Maria José Agut li correspon el número 24 i Juan José Cabello tanca la representació egarenca a la llista barcelonina en el lloc 32, ja que, Melania Olivares, també de Terrassa, ocuparà el número 16 de la llista per Girona.