Vega nega les dades d'Hisenda sobre el deute de la ciutat

Terrassa ocupa el lloc 653 de l’Estat espanyol en referència al seu nivell de deute comparat amb el nivell de població

per La Torre, 24 d'agost de 2015 a les 14:33 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 24 d'agost de 2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

 


En relació a les dades publicades pel Ministeri d’Hisenda que indiquen que l’Ajuntament de Terrassa ocupa la tercera posició en el rànquing de consistoris catalans amb major deute viu, el que es manté amb els bancs en termes de crèdits financers, valors de renda fixa i préstecs a tercers, amb un total de 198,4 milions d’euros, el tinent d’alcalde de Serveis Generals i Govern Obert, Alfredo Vega, afirma que Terrassa és la quarta ciutat de Catalunya per nivell d’habitants, això significa que si es referencia el nivell de deute del Consistori amb el de població, la ciutat se situa en el lloc 653 de l’Estat espanyol.


Vega recorda que "aquest deute es fruit del nou sistema de comptabilitat europea que consolida en el consistori el deute de les empreses. En aquest cas, cent milions d’euros de l’esmentat deute corresponen al Servei d’Habitatge, que compta amb un patrimoni d’un miler de vivendes i molts terrenys i altres actius, i uns 25 milions d’euros s’han d’atribuir al Parc Audiovisual, una aposta decidida per part de l’Ajuntament per impulsar la creació d‘ocupació en un sector clau per al desenvolupament econòmic i empresarial de la ciutat".

El tinent d’alcalde diu que l’Ajuntament "Terrassa ha estat capaç de fer front al seu deute i d’incrementar la despesa social i de reduir el seu endeutament en prop de 60 milions d’euros en els darrers anys, a més de pagar sempre dins dels terminis legals als seus proveïdors i als treballadors i treballadores municipals".


I recorda que mentre el termini mitjà de les administracions públiques se situa en uns tres mesos, a Terrassa les factures amb les empreses proveïdores es paguen en un termini de menys de 30 dies.

 

Participació