98.754 egarencs tenen el carnet de la Xarxa de Biblioteques Públiques

La xarxa ha aconseguit amb menys de mig any 25.000 inscrits al servei del butlletí electrònic

La Torre
21 d'agost del 2015
A la Xarxa de Biblioteques Públiques de Terrassa hi ha 98.754 persones inscrites en aquests moments, gairebé el 46% de la població de Terrassa. D’aquestes, una mitjana de 24.400 persones reben el butlletí via correu electrònic, 24.843 als mesos de juliol i agost. 

Aquest butlletí s’envia el primer divendres de cada mes i s’estructura en tres apartats: 

• “Sabies que...”: format per curiositats, notícies, o temes destacats, com l’entrada en servei d’un nou Bibliopunt a Can Parellada, els actes programats durant la revetlla de Sant Jordi, o el Fons Patrimonial de la BCT Xarxa. 
• “Destaquem”: apartat on cada biblioteca remarca una de les activitats que duu a terme durant el mes en curs. 
• “Novetats”: on trobem les noves incorporacions al catàleg i les recomanacions de lectures al biTer, bloc de les Biblioteques Públiques de Terrassa. 

El mes de març de 2015, la BCT Xarxa va començar a enviar un butlletí electrònic a tots els usuaris i usuàries donats d’alta a la xarxa de biblioteques municipal, que tenen carnet i que han manifestat que volien rebre informació sobre la biblioteca. La Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona posa a disposició de les biblioteques la plataforma enXarxa de gestió de butlletins. La BCT Xarxa fa servir aquest recurs per donar a conèixer i difondre les biblioteques públiques a totes les persones que ho desitgen.

Xarxes socials

D’altra banda, el Twitter de les Biblioteques Públiques de Terrassa (www.twitter.com/bctxarxa) ja ha arribat als 2.000 seguidors. Fa més de cinc anys que la BCT Xarxa va crear el compte a aquesta xarxa social, concretament el 18 de març de 2010. Les primeres piulades feien difusió de diversos continguts del web de les biblioteques. 

Des d’aleshores i fins avui, el nombre d’usuaris i usuàries que segueixen les 
Biblioteques Públiques de Terrassa a través d’aquest canal no ha deixat d’augmentar. Així, durant el darrer any, s’ha passat de 1.347 followers a més de 2.000, amb un creixement sostingut cada mes, creant una comunitat activa que, malgrat estar centrada a Terrassa i Barcelona, també té seguidors i seguidores a països com Mèxic, Argentina o França. 

El Twitter de les biblioteques, una eina molt útil per estar al cas de les activitats que s’hi fan, de les novetats que progressivament s’incorporen al servei, i de qualsevol incidència, publica una mitjana d’entre cinc i sis piulades diàries. En l’històric del compte s’han fet un total de 7.577 piulades i s’han tuitejat 759 fotografies i vídeos.