Què fan els catalans de vacances?

Es decanten per sortir a prendre canyes, anar a la platja i fer-les en parella

Redacció
18 d'agost del 2015
La carpa oferirà atenció farmacèutica personalitzada sobre fotoprotecció i s’aconsellarà sobre el tipus de fotoprotector adequat a cada persona i pell.
La carpa oferirà atenció farmacèutica personalitzada sobre fotoprotecció i s’aconsellarà sobre el tipus de fotoprotector adequat a cada persona i pell. | Cedida.
Els catalans es decanten per passar les seves vacances sortint a prendre canyes (59%), a la platja (52%) i en parella (42%), segons un estudi de Cervesers d'Espanya elaborat per Madison Market Research i difós aquest dimarts en un comunicat.
  
L'enquesta també recull que el 20% dels catalans viatja aquest estiu a l'estranger, i un 48% per l'estat espanyol, fet que, unit al creixement del 4% del turisme internacional al país registrat en el primer semestre, podrà "repercutir positivament en la reactivació del consum".
  
Entre els plans que els catalans inclouen en la seva agenda es troben anar a remullar-se a la platja (48%), fer turisme a la ciutat (26%), visitar museus i monuments (20%) i gaudir de les festes dels pobles.
  
La muntanya és l'opció elegida pel 25% de la població catalana convertint-se, juntament amb valencians (29%) i murcians (25), en els que més prefereixen passar els dies de descans allunyats de les costes.
  
Per zones, les Illes Balears (23%), la Costa Daurada (16%), els Pirineus (11%) i Canàries (8%) són els destins idíl·lics dels catalans per passar les vacances.