S'inicien els treballs per protegir Can Gonteres del perill d'incendis forestals

La urbanització quedarà envoltada amb una franja perimetral de baixa combustibilitat | Els treballs afectaran una zona de 5,88 hectàrees i tenen una durada d'uns 3 mesos

La Torre
17 d'agost del 2015
Actualitzat a les 19:30h
Aquest dimarts s’iniciaran les obres de realització d’una franja perimetral de baixa combustibilitat al voltant de la urbanització de Can Gonteres. És a dir, s’adequarà el perímetre de la urbanització per tal de millorar la seguretat en cas de possibles incendis forestals. Aquest projecte s’emmarca dins del programa Terrassa Barris en Marxa, de millora de l’espai públic i es troba dins de les actuacions de caràcter preventiu envers els incendis. 

Els treballs afectaran una zona de 5,88 hectàrees, tot i que les feines necessàries a cada espai seran diferents. El projecte s’ha dividit en diverses intervencions en funció de les condicions d’aquests espais que envolten la urbanització. Així, hi ha llocs on és necessari fer una tala selectiva d’arbres per reduir-ne la densitat, mentre que a d’altres trams només s’ha de desbrossar la vegetació o podar. 

En el mateix sentit, hi ha casos en els quals els treballs no poden ser mecanitzats, degut a l’orografia del terreny. Igualment, les restes vegetals s’hauran de processar. Aquestes tasques es perllongaran durant un termini de tres mesos. Aquesta previsió té en compte les possibilitats de paralització dels treballs a causa de les condicions ambientals que poden generar dificultats, sigui per pluges o per alerta de risc d’incendis. En tot cas, els treballs s’estan fent amb totes les precaucions per tal d’evitar tot tipus de risc. 

La franja perimetral de prevenció de Can Gonteres s’afegeix a la que ja es va fer fa més o menys un any a la urbanització de Can Palet de Vista Alegre. De la mateixa manera que en aquella ocasió, els treballs han estat encarregats a l’empresa Futur Ecològic, SL i compten amb un pressupost d’11.761,20 euros (IVA inclòs).