L'Associació TEA del Vallès Occidental rep una ajuda de 7.500 euros

L'entitat ha estat seleccionada en la convocatòria 2015 de Promoció de l'Autonomia i Atenció a la Discapacitat i a la Dependència de l'Obra Social “la Caixa”

La Torre
17 d'agost del 2015
Actualitzat a les 12:47h
L’Obra Social ”la Caixa” ha concedit una ajuda per valor de 7.900 euros per un servei d'atenció piscològica i suport familiar que s'ofereix als nens i joves afectats pel trastorn de l'espectre autista (TEA) i que ha sigut presentat per l’Associació TEA del Vallès Occidental.

Aquest projecte, forma part dels 32 projectes seleccionats a la província de Barcelona on l’Obra Social ”la Caixa”, ha concedit ajudes per valor de 700.000 euros mitjançant la Convocatòria de Promoció de l’Autonomia i Atenció a la Discapacitat i a la Dependència, convocatòria destinada a promoure la vida independent, l’autonomia i la qualitat de vida de persones amb discapacitat, malaltia física o mental o en situació de dependència.

La convocatòria tindrà com a beneficiàries finals 69.015 persones de tot l’Estat amb discapacitat o que por raons d’envelliment o malaltia pateixen el deteriorament de les capacitats i de la salut, ja sigui física o mental. Els trenta dos projectes seleccionats a la demarcació de Barcelona tindran com a beneficiàries directes més de 12.000 persones en situació de vulnerabilitat.

La selecció dels projectes s’ha realitzat a partir de criteris d’avaluació que han tingut en compte aspectes com la complementarietat amb els recursos existents en el territori; el suport de l’Administració i la col·laboració efectiva entre les entitats a través del partenariat; la participació dels destinataris; el voluntariat i la implicació de la comunitat on es desenvolupen.

120 beneficiaris directes

Des de l’Associació s’ofereix als nens i joves afectats per el trastorn de l’espectre autista (TEA) un servei d’atenció psicològica i suport familiar. Quan una família rep el diagnòstic de TEA es troba desemparada i no sap on buscar ajuda. En molts casos, passen anys fins que troben l’atenció especialitzada que els seus fills necessiten. Els pares que han creat aquesta associació han patit de primera mà aquestes dificultats. És per aquest motiu que la finalitat principal és oferir l’atenció psicològica adequada per cada cas TEA. 

Per aconseguir això, treballen perquè l'equip de psicòlegs sigui especialitzat en el camp de l’autisme. El servei d’atenció inclou tant un diagnòstic, atenció psicològica, grups d’habilitats socials, i coordinació amb pares, escoles i altres professionals. L’atenció psicològica que ofereixen és molt completa cobrint diagnòstic o valoració, atenció psicològica individual, habilitats socials en grup, coordinació amb altres professionals, etc. Aquestes activitats permeten assolir els objectius de millora de la qualitat de vida dels nens/es i joves afectats per TEA, oferint suport psicoterapèutic per tal potenciar les seves capacitats, augmentar les habilitats socials, la seva autonomia personal i la integració social.

Import ajuda concedida: 7.900€
Beneficiaris directes: 120