Fase d'alerta el pla Inuncat per la previsió de pluges intenses

Les zones de més risc són la meitat est de Catalunya, el litoral i prelitoral de Barcelona i Tarragona

Redacció
15 d'agost del 2015
Actualitzat a les 15:11h
Protecció Civil de la Generalitat manté l'alerta del pla especial d'emergències per inundacions a Catalunya (Inuncat) davant la previsió del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) de fortes pluges durant aquest dissabte. Les zones de més risc de precipitacions són el centre i meitat est de Catalunya, al litoral i prelitoral de Barcelona i Tarragona. Les previsions indiquen que es podria superar el llindar d'intensitat de 20 litres per metre quadrat en 30 minuts i que els xàfecs podrien venir acompanyats de tempesta i localment de calamarsa o pedra.

Davant la previsió de fortes precipitacions en les pròximes hores, Protecció Civil recomana evitar els accessos a la llera, punts baixos, guals i creuaments de riu a nivell per possible augment sobtat del nivell del riu entre Fogars de la Selva i Malgrat.

Per la seva banda, l'empresa gestora BCASA ha posat en fase de prealerta el seu pla d'emergències del Parc fluvial del Besòs.

Aquests divendres les pluges van caure amb força en punts del Maresme i la Selva deixant més de 100 litres. Els aiguats van provocar incidències a les carreteres i els Bombers van haver de treure cotxes embarrancats per l'aigua.
 

Consulteu el radar del Servei Meteorològic de Catalunya